DOLAR 32,5993 0.35%
EURO 34,8081 0.15%
GBP 40,3549 -0.64%
ALTIN 2.509,581,03
BITCOIN 20924462,03%

Cumhuriyet Sergisi, Cumhurbaşkanı Eroğlu Tarafından Açıldı

ABONE OL
19 Kasım 2014 08:28
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

15 KASIM CUMHURİYET BAYRAMI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA CUMHURİYET KONSERİ DE VERİLDİ

EROĞLU: BU SERGİ CUMHURİYETİMİZİN SANATSIZ OLMAYACAĞININ, OLAMAYACAĞININ BİR İFADESİ OLARAK DEĞERLENDİRİYORUM

TUNÇALP: AMACIMIZ KIBRIS TÜRK HALKININ ZENGİN KÜLTÜR VE SANATSAL BİRİKİMİNİN DÜNYA MEDENİYETLERİ ARASINDA HAK ETTİĞİ SAYGIN YER ALMASINI SAĞLAMAKTIR

KKTC’nin 31’nci kuruluş yıldönümünün kutlandığı 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Cumhuriyet Sergisi’nin açılışı, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından yapıldı. Serginin açılışının ardından Cumhuriyet Konseri verildi.

Milli Günleri Kutlama Merkez Komitesi başkanlığında, Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi tarafından bu yıl 5’inci kez düzenlenen Cumhuriyet Sergisi ve Cumhuriyet Konseri etkinliğinin açılış konuşmasını Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp yaptı.

TUNÇALP

Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde dün akşam saat 18.30’da gerçekleşen sergi açılışı öncesinde kısa bir konuşma yapan Tunçalp, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ın bütçe görüşmeleri nedeniyle etkinliğe katılamadığını belirterek, Denktaş’ın konuklara sevgi ve saygılarını ilettiğini söyledi.

Kültürün, devletleri ve milletleri güçlendiren en önemli faktörlerin başında geldiğini kaydeden Nilay Tunçalp, 5’incisini düzenlediğimiz bu organizasyon genç cumhuriyetimizin medeniyet ve uygarlık yolunda güçlenerek yoluna devam ettiğinin en güzel örneğidir dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir sözüne atıfta bulunan Tunçalp, Amacımız etkinliklerimizi her geçen gün daha ileriye taşımak, geniş kitlelere ulaştırmak, Kıbrıs Türk halkının zengin kültür ve sanatsal birikiminin dünya medeniyetleri arasında hak ettiği saygın yer almasını sağlamaktır ifadesine yer verdi.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise sergi açılışı öncesinde yaptığı konuşmada, Gençlerimize Cumhuriyetin varlığını hatırlatacak Cumhuriyet Sergisi, 5 yıldan beri tekrarlanıyor. Ümit ederim daha nice nice 5 yıllar tekrarlanacaktır. Bu sergi cumhuriyetimizin sanatsız olmayacağını, olamayacağının bir ifadesi olarak değerlendiriyorum dedi.

Dünya kuruldu kurulalı hiçbir toplum, hiç bir millet sanatsız kalmamıştır şeklinde konuşan Eroğlu, milletlerinin varlıklarını kültürleriyle devam ettirdiğini, dünyadaki etkin ve önemli yerlerini kültürleriyle alabildiğini kaydetti.

Genç cumhuriyet KKTC’nin 31’nci yaşının kutlandığı günlerde böyle sanatsal bir etkinlik düzenlenmesinin önemine de dikkat çeken Eroğlu, sanatta faaliyet gösteren herkesi kutlayarak, Kültür Dairesi’ni ve ilgili bakanlığı organizasyon nedeniyle tebrik etti.

SERGİNİN AÇILIŞINI EROĞLU YAPTI

Konuşmaların ardından serginin açılışına geçildi. 24 sanatçının faklı tekniklerle hazırladığı ve 35 eserinin yer aldığı Cumhuriyet Sergisi Cumhurbaşkanı Eroğlu tarafından açıldı.

Eroğlu, sergiyi dolaşıp Tunçalp’tan eserle ilgili bilgi aldı.

Verilen bilgiye göre sanatçıların kendi seçtiği eserlerden oluşan Cumhuriyet Sergisi, 28 Kasım Cuma günü mesai bitimine kadar ziyaret edilebilecek.

Öte yandan sergi açılışından sonra Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde Cumhuriyet Konseri de verildi.

Kaynak: TAK

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam