DOLAR 32,5713 0.15%
EURO 34,9205 0.71%
GBP 40,6101 1.11%
ALTIN 2.433,010,03
BITCOIN 21765920,93%
Cumhuriyet Lisesi, Yeniceköy Polis Okulu’na taşınacak

Cumhuriyet Lisesi, Yeniceköy Polis Okulu’na taşınacak

ABONE OL
21 Mart 2023 12:40
Cumhuriyet Lisesi, Yeniceköy Polis Okulu’na taşınacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Milli Eğitim Bakanlığı, Değirmenlik-Akıncılar Belediyesi, Geçitkale-Serdarlı Belediyesi ve Mesarya Belediyesi arasında Yeniceköy Polis Okulu’nun tamir, tadilat ve onarım işlerini kapsayan iş birliği protokolü imzalandı.

Tadilat işlerinin bir hafta içerisinde tamamlanarak, Geçitkale’deki Cumhuriyet Lisesi’nin Yeniceköy Polis Okulu’na taşınıp, gelecek hafta eğitime başlanması hedefleniyor.

MALZEMELER BAKANLIKTAN, İŞÇİLİKLER BELEDİYELERDEN

“Bir Okul da Sen Yap” kampanyası çerçevesinde imzalanan protokol kapsamında bakanlık, proje dâhilindeki tüm inşaat malzemesini temin edecek.

Proje kapsamındaki tüm işçilikler ise üç belediye tarafından yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Toplantı Salonu’nda yer alan imza töreninde protokole, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Değirmenlik-Akıncılar Belediye Başkanı Ali Karavezirler, Geçitkale-Serdarlı Belediye Başkanı Halil Kasım ve Mesarya Belediye Başkanı Ahmet Latif imza koydu.

İmza töreninde Milli Eğitim Bakanlığı ile Değirmenlik-Akıncılar Belediyesi arasında Değirmenlik İlkokulu ve Gaziköy Köy Kadın Kursu binalarında yapılacak tamir, bakım, onarım ve inşaat işlerini kapsayan iki ayrı protokole daha imza atıldı.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN AÇIKLAMALAR…

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu imza töreninde yaptığı konuşmada, bina güvenliği konusunda sorun yaşanan Cumhuriyet Lisesi’nde eğitimin kesintiye uğramaması için şu anda oluşturulan online eğitimin bir an önce ortadan kalkması için çalışma yaptıklarını dile getirdi. Çavuşoğlu, lisede kurulan çadırlarda yağmur nedeniyle eğitim verilememesinin ülkenin takibinde olduğunu söyledi.

Üç belediye başkanının Yeniceköy Polis Okulu’nun bir okula dönüşebilmesi için kendisini bizzat arayarak, tadilat için ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini söylediğini dile getiren Bakan Çavuşoğlu, öğretmenler ve öğrenciler adına üç belediye başkanına teşekkür etti.

“6 Şubat’tan sonra ‘çadırlı eğitim dönemi’ diye manşet yapılan pozisyonumuz, aslında ülkenin yıllarca gerektiği kadar kaynak ayıramadığı için okulları yenileyememesinin bir sonucudur.” diyen Bakan Çavuşoğlu, “Bu sonuç aslında bizim zeminimizdir.” şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu, bu süre içerisinde bu zeminden hareket ederek, bugün, “Bir Okul da Sen Yap”, gelecek günlerde, “Bir Sınıf da Sen Yap” kampanyalarıyla geleceğe doğru şekillenmeyi tüm uluslararası standartlara ve deprem yönetmeliğine uygun hale getirerek, bu yolda yürüyeceklerini belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam