DOLAR 32,3274 0.22%
EURO 35,1223 -0.04%
GBP 41,0669 0.1%
ALTIN 2.302,501,11
BITCOIN 23000142,83%

Cumhurbaşkanlığı Seçimleri…

ABONE OL
13 Kasım 2014 12:34
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

BKP, BAĞIMSIZ ADAY MUSTAFA AKINCI’YI DESTEKLEYECEĞİNİ AÇIKLADI

Lefkoşa, 13 (T.A.K): Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), 2015 Nisan ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, bağımsız aday Mustafa Akıncı’yı destekleyeceğini açıkladı.

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan bugün BKP Genel Merkezi’nde, parti yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, bu kararın parti meclisinde oybirliği ile alındığını söyledi.

İzcan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik parti kararının alınması için uzun bir süredir değerlendirmelerde, görüşmelerde ve istişarelerde bulunduklarını anlatarak, Akıncı’yı destekleme kararı alırken, “ülkede çözüme inananların birliğini sağlamak, ortak hareket etmek ve ayrılıkçılara karşı bir bütün olmak” ilkelerine dikkat ettiklerini kaydetti.

Çözüm güçlerinin tek aday etrafında toplanarak bu mücadeleyi vermesini istediklerini, Kıbrıs Türk halkının menfaatleri için bunun doğru olduğuna inandıklarını ancak bazı partilerin kendi partilerini öne çıkaran yaklaşımlar sergilediğini ifade eden İzcan, Kıbrıs Türk halkını seven, barışa demokrasiye inanan birinin Cumhurbaşkanlığı gibi önemli bir göreve gelmesinin en doğru yolunun birlikte hareketten geçtiğini işaret etti.

İzcan, BKP’nin temel felsefe olarak bunu kabul ettiğini ifade ederek, ayrı aday çıkarmak yerine birlikte hareket etmeyi seçtiklerini, bu çerçevede Akıncı’ya destek verdiklerini ve Akıncı’nın seçimi kazanması için var güçleriyle çalışacaklarını, üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini söyledi.

“Akıncı’ya, kendilerinin de destek vererek hazırladığı ve kamuoyuna açıkladığı manifesto çerçevesinde hareket ettiği sürece” birlikte hareket edeceklerini, çözüm odaklı bir politika kapsamında mücadeleye destek verdiklerini ifade eden İzcan, Kıbrıs’ta çözümün; Birleşik Federal Kıbrıs’tan geçtiğini belirtti.

BKP’nin güven artırıcı önlemlerin müzakere süreciyle birlikte yürütülmesine inandığını, örneğin “verilmez, kapsamlı çözümde ele alınabilir, bizim idaremizde yerleşime açalım” denilen Kapalı Maraş’ın iadesi ve limanların açılması, ambargoların kaldırılmasının görüşme süreciyle birlikte yürütülmesini savunduğunu söyleyen İzcan, Türkiye ile olan ilişkilerde ise “devlet-vilayet” ilişkisi değil, karşılıklı işbirliği, saygı sevgiyi savunduklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanının şeffaf, tarafsız, ülkeyi birleştirici, siyasi partilere karışmayan, eşit mesafede duran, toplumunun geleceğine sahip çıkan, toplumsal varlığı güçlendiren ve toplumun tamamını kucaklayan biri olmasını istediklerini vurgulayan İzcan, Kıbrıs konusu da dahil tüm bunları değerlendirdiklerini ve oybirliği ile Akıncı’yı destekleme kararı aldıklarını ifade etti.

İzcan, Akıncı ile düşünce farklılıklarının bulunduğunu ancak bu düşünce farkını zenginlik olarak gördüklerini ifade ederek, önceliklerinin siyasi veya partisel çıkarlar değil, halkın geleceği olduğuna vurgu yaptı, tüm barış güçlerini Akıncı etrafında birlik olmaya çağırdı.    

Kaynak: TAK

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam