DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
GBP 40,7959 -0.56%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2047134-1,52%
Cumhur İttifakı ortağından Erdoğan’a emekli maaşı tepkisi: Derhal…

Cumhur İttifakı ortağından Erdoğan’a emekli maaşı tepkisi: Derhal…

Cumhur İttifakı ortağından Erdoğan’a emekli maaşı tepkisi: Derhal… - Cumhur İttifakı'nın ortağı Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a emekli maaşı tepkisi geldi. Destici, ekim ayını işaret etti.

ABONE OL
20 Eylül 2023 22:45
Cumhur İttifakı ortağından Erdoğan’a emekli maaşı tepkisi: Derhal…
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Sincan Şoförler Odası’nın düzenlediği Ahilik Haftası Programı’nda yaptığı konuşmada, ahiliğin anlatılması ve o ruhun yeniden memlekete, esnafa hakir kılınması gerektiğini belirtti.

“BÜYÜK PROBLEM”

Tarlada 5 lira olan domatesin, markette ya da pazarda 45 liraya satıldığında büyük bir problem olduğunu dile getiren Destici, “Biz, kültürümüzden, ahlakımızdan, inancımızdan, ahilik anlayışımızdan vazgeçmişiz demektir.” dedi.

EMEKLİ MAAŞI TEPKİSİ

Emekli maaşlarına da değinen Destici, emeklilerin kök maaşına zam yapıldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Yüzde 25 zam bekleyen emeklilerimiz, maaşı almaya gittiklerinde 0 zamla karşı karşıya kaldılar. Ekimde Meclis açılır açılmaz emeklilerle ilgili düzenleme derhal yapılmalı. Önce yüzde 25 zam bütün emeklilerimize verilmeli, emeklilerimizin ekimde maaşı asgari ücretin üzerine çıkarılmalı daha sonra ocak ayında da en düşük emekli maaşı 15 bin liranın üzerinde olmalıdır.”

Küçük esnafın, çiftçilerin desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Destici, üreticilerin kullandığı akaryakıt fiyatlarında özel tüketim vergisinin kaldırılmasını istedi.

İTTİFAK VURGUSU

Cumhur İttifakı’nın birlik demek olduğunu, devletin varlığını öncelediğini anlatan Destici, “Bu ittifak sadece seçim işbirliği için seçimlere yönelik kurulmamıştır. Bu ittifak 15 Temmuz hain darbe gecesi, FETÖ darbe girişimine karşı sokakta kurulmuştur. Aynı umutla da devam etmektedir.” diye konuştu.

MHP’DEN DE EMEKLİ MAAŞI VURGUSU

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım da konuşmasında, kendisinin de esnaflıktan geldiğini ve her zaman esnafın yanında olacağını vurguladı.

Yıldırım, emekli maaşlarına ilişkin, “Özellikle 7 bin 500 lira maaş alan emeklilerle ilgili bir gecikmemiz oldu. Bunu ekimde, Meclis açılınca inşallah telafi edeceğiz.” sözlerini sarf etti. (AA)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam