DOLAR 32,4949 -0.03%
EURO 34,8108 -0.64%
GBP 40,7087 -0.47%
ALTIN 2.439,790,16
BITCOIN 2074949-1,25%
CTP’nin komiteden çekilmesi Üstel’i rahatsız etti: Halkın takdirine bırakıyoruz

CTP’nin komiteden çekilmesi Üstel’i rahatsız etti: Halkın takdirine bırakıyoruz

ABONE OL
6 Mart 2023 21:40
CTP’nin komiteden çekilmesi Üstel’i rahatsız etti: Halkın takdirine bırakıyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Başbakan Ünal Üstel, Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin (CTP) Doğal Afet ve Depremle İlgili Mevzuatın Düzenlenmesine İlişkin Oluşturulan Ad-Hoc (Geçici ve Özel) Komite'den çekilmesine tepki gösterdi.

CTP’li komite üyelerinin Deprem ve Diğer Doğal Afetlere Yönelik Mali Yardım ve Hazırlık Yasa Önerisi oy çokluyla geçmesine rağmen komiteye devam edeceklerini söylediklerini ancak daha sonra basın toplantısıyla çekildiklerinin açıklandığını dile getiren Üstel, “Burada samimiyetsiz kim davrandı halkın takdirine bırakıyorum.” dedi.

Ad-Hoc Komite Başkanı UBP Milletvekili Özdemir Berova ve komite üyesi UBP Milletvekili Emrah Yeşilırmak ile ilgili yasa önerisi konusunda Cumhuriyet Meclisi'nde basın toplantısı düzenleyen Üstel, bugün karşılaştıkları ve anlam veremedikleri basın açıklamasında dile getirilenlere yanıt vermek için, önerinin içeriği ve kalemler hakkında bilgi vermek amacıyla bu toplantıyı düzenlediklerini söyledi.

Başbakan Üstel, öneriyle kesintilerin nereye harcanacağının belirlendiğini ve harcamaları denetleyecek komite kurulmasına karar verildiğini belirtti. Hükümetin bütçeden bir miktar desteği fona aktardığını söyleyen Üstel, Maliye Bakanı’nın bu yönde çalışmaların sürdüreceğini ve kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti.


Başbakan Üstel, yasal düzenlemenin hazırlanması sürecine ilişkin bilgi verdiği toplantıda, Berova, komitenin kurulma süreci ve çalışmalar, Yeşilırmak ise gelir ve gider kalemleriyle ilgili bilgi verdi.

Ad Hoc Komite Başkanı UBP Milletvekili Özdemir Berova ise, gider kalemlerinin net olarak ortaya konduğunu, sadece ve sadece yasa önerisinde belirlenen gider kalemleri üzerinde kullanılacağını kaydetti. Berova, bu konuda görüş ayrılığı olmadığının muhalefet tarafından da açıklandığını ifade etti.

Muhalefet vekillerinin komitede ayağa kalkıp ayrıldıklarının söylendiğini belirten Özdemir Berova, “Yok öyle bir şey. Ana muhalefet komitede bizimleydi" ifadelerini kullandı.

Ad Hoc Komite üyesi UBP Milletvekili Emrah Yeşilırmak ise, gelirler noktasında rakamların sadece "maaşa indirgenmesi" söyleminin “gerçeği yansıtmadığını” söyledi. Yeşilırmak, genel bütçeden aktarılacak rakamın dışında siyasi partilerden, kamu ve özel sektörden ayrıca taşınmaz mal stopajı, motorlu araç kayıt ruhsatları, şans oyunları izinleri gibi alanlardan fona katkı yapılacağını kaydetti.

Yeşilırmak, halkın gördüğü üzere bu çalışmadan ihtiyaçlar tespit edildiğini, gider kalemlerinin muhalefetle ortak belirlendiğini ifade etti.

Deprem Doğal Afet Komisyonu oluşturulacağını ve giderlerin önceliklerinin belirlenmesi noktasında kararın komisyonda olacağını söyleyen Yeşilırmak, yasa önerisinde artan miktarın bütçeye dahil edilmeyeceğine yönelik madde bulunduğunu ifade etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam