DOLAR 32,5999 0.37%
EURO 34,7454 0%
GBP 40,5412 -0.22%
ALTIN 2.497,460,55
BITCOIN 20234881,85%

Ctp Topluma Güven Vermelidir

ABONE OL
20 Mayıs 2015 08:49
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

CTP-BG MYK Üyesi Dr. Hakan Kuntay, partisinin 14 Haziran’da gerçekleştireceği kurultayın çok önemli bir süreç olduğuna dikkat çekerek, 2. Cumhurbaşkanı Talat’ın bu zor dönemde büyük bir fedakarlık yaparak partinin başına dönmesinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Arka arkaya seçimler geçiren partinin çok yıprandığına dikkat çeken Kuntay, 14 Haziran Kurultayı’yla gelinen noktanın bir özeleştirisinin yapılmasının kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Bu saatten sonra partide hiyerarşi ve disiplin süreçlerini çok iyi çalıştırmak gerektiğine işaret eden  Kuntay, CTP’nin son dönemlerde, yıllarca var olan disiplin ve örgütsel bağlarında bir zayıflama yaşadığını kaydetti.

Partinin topluma güven verme ihtiyacı olduğunu kaydeden Kuntay, CTP’nin siyasi bir kurum olarak saygı ve iradeyi ortaya koymadığı sürece seçmenin de destek verme noktasında tedirgin olacağını ve yeni arayışlara gireceğini kaydetti.

Abbas ELMAS

Cumhuriyetçi Türk Partisi Parti Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hakan Kuntay, parti olarak 14 Haziran’da gerçekleştirecekleri kurultayla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“Talat’ı tek aday olarak görmek isterdik ancak…”

Dr. Hakan Kuntay, kurultay sürecinde 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın tek aday olarak çıkmasının arzu edildiğini ancak, herkesin başkanlığa aday olma hakkı olduğunu ifade ederek, Yaşar Oduncuoğlu’nun bu demokratik süreçte adaylığını açıklamasının yanlış algılanmaması gerektiğini söyledi. 

“Doğru şekillenirse kazançtır”

Kurultayların doğru şekillendiği ve değerlendirildiği takdirde siyasi partiler için demokratik bir kazanç olduğunu ifade eden Kuntay, CTP’nin doğal olarak arka arkaya seçim süreci geçirdiğini, bu süreçte öz eleştiri yapılması gerektiğini ve bu süreçte CTP’nin de ülke insanının da çok yıprandığını kaydetti.

“Bir şeyler yerine oturmadan yenisi geliyor”

Ülkede son dönemde yaşanan süreçlerde bir şeyler yerine oturmadan yeni bir şeylerin gündeme geldiğine işaret eden Hakan Kuntay, bunun da sağlıklı bir istikrar ortamının yaratılmasını engellediğini belirtti. Kuntay, bunun da spekülatif bir baskı ortamı oluşturduğuna dikkat çekerek, bu dönemlerin en zor tarafının kimin nerde ne söylediği anlaşılmadan o günkü algı ve ruh haline göre sürecin geçip gittiğini kaydetti. 

“Süreç yıpratıcı oldu”

CTP’de de arka arkaya yapılan 4 seçimin ve yaşanan süreçlerin yıpratıcı olduğuna işaret eden Kuntay, sonuç olarak CTP’nin kendi içinde özeleştiri yapması gereken bir süreç yaşandığını kaydetti. Kuntay,  bu özeleştirinin diğer siyasi yapılar için de kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

 “Yorgancıoğlu yapması gerekeni yaptı”

Şu anda da parti başkanı, MYK üyeleri dahil olmak üzere herkesin üzerine düşen görevi yaptığına ve görevlerinden istifa ettiklerine işaret eden Kuntay, Özkan Yogancıoğlu’nun bu sürecin ardından yapması gerekeni yaptığını ve büyük bir kriz yaşanmadan bu önlemlerin alınmasının demokrasinin gereği olduğunu belirtti.

“Kritik bir süreç”

Kuntay, 14 Haziran’da gerçekleşecek olan kurultayın bir ihtiyaç olduğunu ifade ederek, bu ihtiyaca dönük olarak da sürecin çalışmaya başladığını ve bundan sonra bu kurultayın sağlıklı bir biçimde tamamlanmasının esas olduğunu kaydetti. Kurultayın tüm CTP sempatizanları, üyeleri ve delegeleri için bir sınav olduğuna dikkat çeken Kuntay, önemli olanın bu sınavdan layıkıyla çıkabilmek olduğunu söyledi. Kuntay, bu sürecin CTP’nin ya büyüme süreci ya da küçülme süreci olacağına dikkat çekti.

Kuntay, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın, tartışmasız çok önemli bir figür olduğuna işaret ederek,  Talat’ın ortaya koyduğu özverinin çok önemli olduğunu ve şu anki konumunu bırakıp partinin ihtiyacı olduğu için projeye dahil olmasının önemli bir misyon üstleneceği anlamına geldiğini kaydetti.

“Talat projeleriyle geliyor”

Hakan Kuntay, Mehmet Ali Talat’ın bu görevden kaçmadığını ve gereğini yaptığını söyledi. Kurultayda parti delegelerinin Mehmet Ali Talat’a gerekli değeri vereceğini ifade eden Kuntay, Talat’ın arzu edilen projeleri hayata geçireceğini belirtti. Parti tabanına ve projenin doğru çalışması için yönetim kuruluna ve delegelere bu anlamda çok önemli görevler düştüğünü aktaran Kuntay, Talat’ın bu süreçte herkesi kucaklaması ve parti içince ciddi bir disiplin ortaya koyması gerektiğine vurgu yaptı.

Partide hiyerarşi ve disiplin süreçlerini çok iyi çalıştırmak gerektiğine dikkat çeken Hakan Kuntay, CTP’nin geçirdiği son 4 seçimde yıllarca var olan disiplin ve örgütsel bağında bir zayıflama yaşandığının bir gerçek olduğunu söyledi. Partinin topluma güven verme ihtiyacı olduğunu kaydeden Kuntay, CTP’nin siyasi bir kurum olarak saygı ve iradeyi ortaya koymadığı sürece seçmenin de destek verme noktasında tedirgin olduğunu ve yeni arayışlara girdiğini kaydetti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam