DOLAR 32,5588 0%
EURO 34,9050 -0.01%
GBP 40,5882 0.05%
ALTIN 2.429,500,00
BITCOIN 2161277-0,50%
‘Çiftlik Bank’ davasının kilit ismi Osman Naim Kaya’nın ifadesi ortaya çıktı

‘Çiftlik Bank’ davasının kilit ismi Osman Naim Kaya’nın ifadesi ortaya çıktı

‘Çiftlik Bank’ davasının kilit ismi Osman Naim Kaya’nın ifadesi ortaya çıktı - Çiftlik Bank davasının bir numaralı sanığı 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın’ın sağ kolu olduğu iddia edilen, Uruguay'dan getirilen Osman Naim Kaya'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı

ABONE OL
10 Nisan 2023 09:45
‘Çiftlik Bank’ davasının kilit ismi Osman Naim Kaya’nın ifadesi ortaya çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

‘Çiftlik Bank’ davasının kilit ismi Osman Naim Kaya’nın ifadesi ortaya çıktı

‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın’ın Uruguay’daki sağ kolu olarak bilinen Osman Naim Kaya, önceki gece, Brezilya’nın Sao Paulo şehrinden havalanan tarifeli uçakla İstanbul Havalimanı’na getirilmişti.

‘Çiftlikbank Davası’nın kilit isimlerinden olan Kaya, İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne götürülmüştü.

Hakkında, “Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerini Aklama”, “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma”, “Bilişim Sistemleri, Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık” ve “Tacir veya Şirket Yöneticileri ile Kooperatif Yöneticilerinin Dolandırıcılığı” gibi suçlardan aranması bulunan Kaya’nın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

DANIŞMANLIK

Osman Naim Kaya’nın polise verdiği ifadesinde; “Mehmet Aydın ile sosyal medya üzerinden tanıştım, daha önce tanışıklığım yoktu. Uruguay’a gelen Mehmet Aydın ve ailesine danışmanlık yaptım” dediği öğrenildi.

537 BİN DOLAR

Danışmanlık karşılığı ne kadar para aldığı da sorulan şüphelinin; araç, ev alım işlerinde aracılık yaptığını, komisyon adı altında 537 bin dolar aldığını söylediği öğrenildi.

Osman Naim Kaya’nın ayrıca, Çiftlikbank ile herhangi bir ilgi ve alakasının olmadığını iddia ederek, “Çiftlikbank kurulduğu tarihte Uruguay’daydım. Bitcoin cihazlarını bilmem ve anlamam” dediği öğrenildi.

PARAGUAY’A HİÇ GİTMEDİM

Çiftlikbank sistemiyle toplanan paraların nerede olduğu konusunda da bilgisi olmadığını belirten Osman Naim Kaya’nın, Çiftlikbank kurucusu Mehmet Aydın’la yurt dışında ortaklık yaptığı iddialarıyla ilgili de Paraguay’a hiç gitmediğini, Pabipark ve başka herhangi bir şirkette Mehmet Aydın ile ortaklığının olmadığını belirterek suçlamaları kabul etmediği belirtildi.

Osman Naim Kaya, Kartal’daki Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi.

Çiftlik Bank davası: Osman Naim Kaya Türkiye'ye getirildiİlginizi ÇekebilirÇiftlik Bank davası: Osman Naim Kaya Türkiye'ye getirildi

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam