DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
GBP 40,7959 -0.56%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20761031,46%
CHP’liler itiraz etti, jandarma ‘güvenliğinizi sağlayamayız’ dedi

CHP’liler itiraz etti, jandarma ‘güvenliğinizi sağlayamayız’ dedi

CHP’liler itiraz etti, jandarma ‘güvenliğinizi sağlayamayız’ dedi - Bingöl'ün merkeze bağlı Çavuşlar köyünde, yurtdışında yaşayan seçmenler adına oy kullanıldığı iddiaları üzerine köye giden CHP heyetinin jandarma tarafından ‘sizin güvenliğinizi burada alamayız’ diyerek dışarıya çıkarıldıkları ileri sürüldü.

ABONE OL
28 Mayıs 2023 16:35
CHP’liler itiraz etti, jandarma ‘güvenliğinizi sağlayamayız’ dedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

CHP’liler itiraz etti, jandarma ‘güvenliğinizi sağlayamayız’ dedi

13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda oy kullanma işlemleri devam ederken usulsüzlük ihbarları da gelmeye devam ediyor. Bu iddialardan biri,  Bingöl’ün Çavuşlar köyüne kayıtlı ama yurt dışında yaşayan seçmenler yerine toplu oy kullanıldığı oldu.

“USÜLSÜZLÜK OLDUĞUNU SÖYLEDİLER DİKKATE ALINMADILAR”

Çavuşlar köyünde olan Yeni Yerleşim İlkokulu’ndaki sandıklarda usulsüzlük ihbarı üzerine CHP heyeti Çavuşlar köyüne gitti. CHP heyetinin itirazları üzerine sandık görevlisi ve köylülerin dahil olduğu gerginlikte jandarmanın  CHP heyetini sandıklardan uzaklaştırdığı ileri sürüldü.  Bunun üzerine CHP, usulsüzlük yapıldığı iddia edilen sandıklarla ilgili suçim kuruluna itiraz etti;  iptal ve sayım yapılmamasını talep etti.

“JANDARMA ‘GÜVENLİĞİNİZİ ALAMAYIZ’ DEDİ”

İsmin açıklanmasını istemeyen ve yaşadıkları olayı SÖZCÜ’ye anlatan CHP saha sorumlusu şu ifadeleri kullandı;

*Sabah ekiplerimizi kurarak bölgelere dağıttık. Ekibimizle birlikte bölgedeki okulları geziyoruz. Bingöl’ün merkeze bağlı Çavuşlar köyünden bir ihbar geldi. Yurtdışında olan seçmenlerin oylarının kullanıldığı söylendi.

*Biz de bu ihbar üzerine bir avukat gönderdik ancak jandarma o avukatımızı can güvenliğini gerekçe göstererek köyden çıkarttı. Bu olay sonrasında ben ve gençlik kolları başkanımız o okula gittik. Sandıkları incelemeye gittiğimizde sandıklarda kurul üyelerinin dışında 10-15 tane de köylü vardı.

*Sandık kuruluna yurtdışında yaşayan seçmeler adına oy kullanıldığını ve imza atılan listeleri istedik. Orada sandık kurulu üyelerinden bir tanesi  ‘burada bir usulsüzlük yok bizi zan altında bırakıyorsunuz’ diyerek bağırmaya başladı. Sonrasında köylülerden birkaç kişi de bağırmaya başladı.

*Ortamın gerilmesi sonrasında ben de görevli askerleri çağırdım. Görevli olarak üç jandarma vardı müdahale edemediler. Jandarma bizi alıp ‘sizin güvenliğinizi burada alamayız’ deyip bizi dışarıya çıkardılar.

*Yurtdışında yaşayan kişilerin adına oy kullanılmasına karşı tutanak dahi tutamadık, çünkü bizleri apar topar dışarıya çıkarttılar. 1280-1281-1282-1281 nolu sandıkların YSK tarafından iptal edilmesini ve sayım yapılmaması için dilekçemiz verdik.

İkinci turun ilk oyu sayıldı! Erdoğan'a kullanılan açık oy iptal edildi  İlginizi Çekebilirİkinci turun ilk oyu sayıldı! Erdoğan'a kullanılan açık oy iptal edildi  Üç farklı kimlikle oy kullanmaya çalışan AKP’li yakalandıİlginizi ÇekebilirÜç farklı kimlikle oy kullanmaya çalışan AKP’li yakalandı

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam