DOLAR 32,3314 0.24%
EURO 35,0826 -0.15%
GBP 40,8400 -0.43%
ALTIN 2.296,340,84
BITCOIN 22833270,90%
CHP’li vekillerden AFAD’a Adıyaman çağrısı

CHP’li vekillerden AFAD’a Adıyaman çağrısı

CHP’li vekillerden AFAD’a Adıyaman çağrısı - CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen ile Adıyaman’da selden etkilenen 9 numaralı çadırkenti ziyaret etti. AFAD yetkililerini göreve çağıran Tutdere, “Bu arkamızda gördüğünüz 610 tane çadırın tamamının altından sular aktı ve çoğu da ıslak' ifadelerini kullandı.

ABONE OL
15 Mart 2023 23:45
CHP’li vekillerden AFAD’a Adıyaman çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

CHP’li vekillerden AFAD’a Adıyaman çağrısı

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, bu akşam selden etkilenen Adıyaman Merkez Kayalık Mahallesi’nde bulunan 9 numaralı çadırkentte açıklamalar yaptı. Tutdere, çadırkentteki 610 çadırın altından sular aktığını belirterek şunları söyledi:

“BU GECEYİ BU ÇOCUKLAR BU ISLAK ZEMİNLİ ÇADIRLARDA GEÇİRECEKLER”

*Manisa Milletvekilimiz Bekir Başevirgen ile birlikte Adıyaman Merkez Kayalık Mahallesi’ndeki 9 numaralı çadırkentteyiz. Çadırkenti dolaştık.

*Hemşehrilerimizle bir aradayız. Çocuklar, yaşlılar burada. Afetten kendi imkanlarıyla kurtulan gençlerimiz burada. Tabi bugün yağan yoğun yağış nedeniyle çadırkentte ayrı bir mağduriyet ortaya çıkmış durumda.

*Bu arkamızda gördüğünüz 610 tane çadırın tamamının altından sular aktı ve çoğu da ıslak. Bu geceyi bu çocuklar bu ıslak zeminli çadırlarda geçirecekler. Burada özellikle yakacak odun sorunu vardı. Yakacak odunlar ıslandığı için sobada tutuşmaları biraz zorlaşmıştı. O sorun devam ediyor.

“ÇADIRKENTLERİNDEKİ SORUNLARI ARTIK ÇÖZÜN”

*Şu an çadırkentteki yurttaşlarımız soğuk bir geceyi karşılamaya hazırlanıyorlar. Buradaki sorunlar ısıtma, battaniye, yeme-içme ve hijyen sorunları. Lavabolar, duşlar. Hepsi vatandaşlarımız tarafından bize iletildi. Biz bu sorunların çözümü için AFAD’ı göreve davet ediyoruz.

*Adıyaman’daki AFAD yetkilileri, sizlere sesleniyorum. Bu çocuklar adına sizlere sesleniyorum. 9 numaralı çadırkentte ve Adıyaman’ın diğer çadırkentlerindeki sorunları artık çözün. Aradan 40 güne yakın zaman geçti.

*Henüz burada temel sorunlar çözülmüş değil. Bu sorunların takipçisi olacağım. Bu sorunlar çözülünceye kadar gündemde de tutmaya devam edeceğiz. Tüm hemşehrilerime de geçmiş olsun diyorum. Hepimizin başı sağ olsun. (ANKA)

Şanlıurfa'da sağanak nedeniyle eğitim öğretime yarın da ara verildiİlginizi ÇekebilirŞanlıurfa'da sağanak nedeniyle eğitim öğretime yarın da ara verildiKılıçdaroğlu, Akşener ve Davutoğlu afet bölgesindeİlginizi ÇekebilirKılıçdaroğlu, Akşener ve Davutoğlu afet bölgesinde

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam