DOLAR 32,4397 -0.21%
EURO 34,8715 -0.05%
GBP 40,6826 -0.2%
ALTIN 2.419,18-0,13
BITCOIN 1876158-4,20%
CHP’li Karabıyık’tan Bakan Tekin’in kız okulları’ açıklamasına tepki

CHP’li Karabıyık’tan Bakan Tekin’in kız okulları’ açıklamasına tepki

CHP’li Karabıyık’tan Bakan Tekin’in kız okulları’ açıklamasına tepki - Cumhuriyet Halk Partisi’nin Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Lale Karabıyık, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in karma eğitimi tartışmaya açacak şekilde kız okullarının açılması yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi

ABONE OL
12 Temmuz 2023 10:05
CHP’li Karabıyık’tan Bakan Tekin’in kız okulları’ açıklamasına tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katıldığı bir canlı yayında velilerin tercihine göre kız okullarının açılabileceği ve bunda bir sakınca olmadığı şeklindeki sözlerine Cumhuriyet Halk Partisi’nden tepki geldi.

CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Lale Karabıyık, Milli Eğitim Bakanı’nın böyle bir söz söylemesinin ‘ ‘kabul edilemez’ olduğunu dile getirdi.

Karabıyık, bunlardan birincisinin, zorunlu eğitim kapsamındaki kız çocuklarının okula gönderilmediğinin Milli Eğitim Bakanı tarafından kabul ediliyor olması olduğunu belirterek, “Çünkü Milli Eğitim Bakanlığı’nın yasalar gereği kız-erkek tüm çocukları okula getirmeyi sağlamak zorundadır” dedi.

“DEVLET ÇOCUKLARI KORUMAK, HAKLARINI GÖZETMEK ZORUNDADIR”

Karabıyık, Bakan Tekin’in açıklamasının ikinci sakıncasını ise şu şekilde açıkladı:

-Ülkemizde ve dünyada 0-18 yaş grubu çocuk olarak kabul edilmektedir. Ve devlet çocukları korumak, onların haklarını gözetmek zorundadır.

-Çocuklarını cinsiyet ayrımına dayanarak okula göndermeyenler, çocuklara çocuk olarak bakamayan bir görüştür. Milli Eğitim Bakanının böylesi bir görüşe kapı aralamak anlamına gelen sözler söyleyebilmesi hiçbir koşulda kabul edilemez.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam