DOLAR 32,5901 0.22%
EURO 34,7605 0.22%
GBP 40,2643 0.22%
ALTIN 2.415,38-0,70
BITCOIN 21690430,01%
CHP’de yeni MYK’dan ilk toplantı

CHP’de yeni MYK’dan ilk toplantı

CHP’de yeni MYK’dan ilk toplantı - CHP’nin yeni MYK’sı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında ilk toplantısını bugün yaptı. Toplantı sonrası Parti Sözcüsü Faik Öztrak açıklama yaptı.

ABONE OL
6 Haziran 2023 14:25
CHP’de yeni MYK’dan ilk toplantı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

14 Mayıs seçimleri sonrası değişime giden CHP’de MYK’nın yeni üyeleri dün belli oldu.

CHP’nin yeni MYK’sı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında ilk toplantısını bugün yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu yeni MYK’sinde Ali Öztunç, Bülent Tezcan, Fethi Açıkel, Gökçe Gökçen, Gülizar Biçer Karaca, Oğuz Kaan Salıcı, Muharrem Erkek, Selin Sayek Böke, Seyit Torun, Veli Ağbaba ve Yüksel Taşkın’a yer vermedi.

Kılıçdaroğlu, önceki MYK’de Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç tarafından yürütülen Doğa Hakları Genel Başkan Yardımcılığını Semra Dinçer’e bıraktı.

CHP’de daha önce İnsan Hakları Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Gülizar Biçer Karaca, Grup Başkanvekili seçilmesi nedeniyle yeni MYK’de yer almadı.

Toplantı sonrası canlı yayında açıklama yapan Parti Sözcüsü Faik Öztrak, şunları söyledi:

– MYK toplantımıza katılma hakkına sahip Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlarımız ile dört grup yöneticimiz arasında yedi kadın bulunuyor.

– Toplantımızın gündeminde, yaşanan seçim sürecinin değerlendirilmesi, partimizin olağan kongreler sürecinin başlatılması, ülke gündemine dair değerlendirmeler ve yaklaşan yerel yönetim seçimlerine yapılacak hazırlıklar vardı.

MEHMET ŞİMŞEK ELEŞTİRİSİ

– 14 Mayıs seçimlerinden bu yana Türk Lirası dolar karşısında yüzde 9 değer kaybetti. Döviz kurlarını ve ekonomik gidişatı iyi göstermek için kazanın dibini kazıya kazıya sonunda deldiler.

– Merkez Bankası’nın önceki seçimlerde 128 milyar dolarını bu seçimlerde de bunun çok daha fazlasını, Merkez Bankası’nın arka kapısından kuralsız ve denetimsiz şekilde buharlaştırdılar. Merkez Bankası’nın döviz kasasını boşalttılar.

– Şimdi Erdoğan, geçmişte olmadık hakaretler ettikleri, Halk Bankası’nı dolandırmakla suçladığı isimlerden birini, Sayın Mehmet Şimşek’i dışarıdan para bulsun diye yeniden göreve getirdi.

– O dönem Erdoğan’ın suçlamalarının muhataplarından biri olan yeni Hazine ve Maliye Bakanı, göreve başlarken, “Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönmekten Başka bir seçeneği kalmadığını” söyledi.

– Yani parayı bulmasının şartının, Saray’ın uyguladığı “akıl dışı” politikalardanVazgeçmesi olduğunu ifade etti.

– Yeni Bakan bu sözlerle Saray’ın “Faiz sebep, enflasyon netice” şeklinde özetlenebilecek safsatasının ve ucube Türkiye modelinin, “akıl dışı”, “aklın kurallarına dayanmayan”“ölçüsüz ve hesapsız” olduğunu ilan etti.

– “Epistemolojik kopuştan kopacaklarını” söylemiş oldu. Şimdi Erdoğan’a sormak gerek. Milleti hayat pahalılığı ile işsizlik arasında ezen, milletin 418 milyar dolarını yandaşlarına peşkeş çeken, Merkez Bankası’nın döviz kasasına 80 milyar dolar açık verdiren, akıl dışı safsataların,İrrasyonel politikaların sahibi olarak millete ne diyeceksiniz?

– Sayın Bakana da sorulması gereken soru şu: Bu rezaletin hesabı kimden sorulacak?

AYRINTILAR GELECEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam