DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
GBP 40,7959 -0.56%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20747411,38%
CHP’de Parti Meclisi ikiye bölündü mü? Ali Mahir Başarır’dan dikkat çeken yanıt…

CHP’de Parti Meclisi ikiye bölündü mü? Ali Mahir Başarır’dan dikkat çeken yanıt…

CHP’de Parti Meclisi ikiye bölündü mü? Ali Mahir Başarır’dan dikkat çeken yanıt… - CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Parti Meclisi'nin ikiye bölündüğü yönündeki iddialara yanıt verdi.

ABONE OL
24 Temmuz 2023 15:10
CHP’de Parti Meclisi ikiye bölündü mü? Ali Mahir Başarır’dan dikkat çeken yanıt…
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Cumhuriyet’in ve bağımsızlığın tescillendiği Lozan Barış Antlaşması’nın 100. yılını coşkuyla kutladıklarını vurguladı.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Başarır, CHP Parti Meclisi’nin ikiye bölündüğü yönündeki iddialarla ilgili şunları söyledi:

– Parti Meclisimizde kararların bir kısmı salt çoğunlukla, bir kısmı üçte ikiyle alınıyor. Bir kısmı ‘evet’, bir kısmı ‘hayır’ diyecek. Eğer 30 kişi ‘evet’, 29 kişi ‘hayır’ demişse bu bölünme değil, tam aksine demokrasinin, fikir özgürlüğünün tartışıldığı Parti Meclisini anlatıyor.

– Eğer 60 tane ‘evet’ ya da ‘hayır’ çıkarsa sorun vardır. Gayet güzel, tüm arkadaşlarımız fikirlerini, düşüncelerini söyledi. Genel Başkanımız da bunlara cevap verdi.

“HİÇ KİMSE ÜLTİMATOM VERMEDİ”

– 13 saat sürdü, çok verimli bir gündü. Bu sefer tansiyon yüksek değildi. Birçok öneri geldi. Tüzüğümüzden, programımızdan, partinin geleceğine dair… Ama hiç kimse ültimatom vermedi.

GÜNAYDIN’A YASAK GELDİ Mİ?

Başarır, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından, Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın’a MYK toplantısına katılma yasağı getirildiği yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine, konuyla ilgili bilgisinin bulunmadığını, sorunun muhatabının Günaydın olduğunu aktardı.

“ASGARİ ÜCRETİN 7-8 KATI MAAŞ ALIYORUZ”

Başarır, yarın TBMM Genel Kurulu’nun olağanüstü toplanacağını anımsatarak, “Zaten fazlasıyla tatil yapan bir Meclis var. Asgari ücretin 7-8 katı oranında maaş alan biz milletvekilleri çalışmalıyız. Ekime kadar 15 gün tatil yapabiliriz. Ama ülkeyi bekleyen çok önemli sorunlar var; zamlar, emeklinin, memurun durumu… Meclis tatil yapmasın, çalışsın. Biz, memurun, işçinin durumunu, konut sorunlarını konuşmak istiyoruz. Umarım AKP Grubu gelir oraya ve Meclisin en az 2,5 ay daha çalışması için el kaldırır” dedi.

“UTANÇ MESELESİDİR”

Başarır, akaryakıttaki zamlar nedeniyle beslenme ve barınma gibi iki temel soruna, ulaşımın da eklendiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

“Nakliye maliyetleri nedeniyle iğneden ipliğe kadar bu zamlar insanları daha da yoksullaştıracak. Bunu deprem yüzünden yaptıklarını söylediler. Torba yasayla toplanan para 1 trilyon 900 milyar lira. Bunun 527 milyar lirasını depremzedelere veriyoruz, peki geri kalan para? İşte beyefendinin seçimde kullandığı parayı bugün 85 milyon ödemek zorunda kalıyor. Eylül ayına kadar inanılmaz zamlar karşımıza çıkacak. ‘Asrın dayanışması’ dedi beyefendi, nedense hep biz dayanışıyoruz. Beyefendi uçaklarından, korumalarından, arabalarından, sarayın personellerinden vazgeçmiyor. Asrın dayanışmasına beyefendi değil, ezilen kesim katılıyor. Bu utanç meselesidir.”

“EK MTV’Yİ AYM’YE GÖTÜRECEĞİZ”

Ali Mahir Başarır, ek motorlu taşıtlar vergisi ödenmesini öngören kanun maddesinin iptali için saat 16.30’da Anayasa Mahkemesine başvuracaklarını belirterek, “Umarım Anayasa Mahkemesi vergi hukuku ilkesini göz önünde bulundurur ve milyonlarca insanın cebine haksız olarak uzatılan o eli çeker. Anayasa Mahkemesine bu konuda güveniyoruz.” ifadesini kullandı. (AA)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam