DOLAR 32,3765 0.17%
EURO 35,0190 -0.21%
GBP 40,9767 0.18%
ALTIN 2.324,830,24
BITCOIN 2257774-0,98%

Cezaevinde Neler Oluyor ?

ABONE OL
11 Mart 2015 08:34
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Abbas ELMAS

Merkezi Cezaevi’nde bazı gardiyanların mahkumlara ziyaret için giden genç kadınlara hoş olmayan davranışlarda bulunulduğu ileri sürüldü. Yeni Bakış’a ulaşan bir mahkum cezaevine yaşadığı sıkıntıları dile getirirken, Merkezi Cezaevi’nde son dönemlerde uyuşturucu satışının da yoğun bir biçimde arttığını belirterek yetkililerden yardım talep etti.

Taciz iddiası

Gazetemize ulaşan bir mahkum kendilerine ziyarete giden kız arkadaşlarına   tacizde bulunulduğunu ileri sürdü.  Mahkum yakını olan bir kadına yapılan sözlü taciz üzerine ziyaretçi giriş noktasında mahkum yakınının çıkardığı olaylar sonucu  isminin baş harfleri N.K olan mahkumun ziyaretçi listesinin iptal edildiği, telefon görüşmelerinin engellendiği ve gardiyanlar tarafından psikolojik baskı ve tehditler aldığını iddia ettti. Yeni Bakış’a şikayetlerini dile getiren N.K, kız arkadaşının bir gardiyan tarafından ziyaretçi giriş noktasında taciz edildiğini söyledi. kız arkadaşının hareket üzerine  olay çıkardığını ve gardiyanlarla tartıştıklarını anlatan N.K, yaşanan olay üzerine kendisinin ziyaretçi listesini iptal ettiklerini ve  ziyarete giden kişilerin cezaevine alınmadığını iddia etti. 

“Telefon hakkım elimden alındı”

Mahkumluk hakkı olan telefon görüşmesinin de elinden alındığını ileri süren N.K isimli mahkum, hükümsüz tutuklu olarak bulunduğu cezaevine mahkemeye götürülmesi gereken duruşma tarihlerinde ise bilinçli olarak mahkemeye götürülmediğini iddia etti. Yaşanan olaylarla ilgili mahumların kendi aralarında imza toplayıp Cezaevi Yönetimi’ne şikayetlerini bir dilekçe ile ilettiklerini aktaran N.K, yapılan şikayetlerden de hiç bir sonuç çıkmadığını ve gardiyanların mahkumlar üzerindeki baskının giderek daha da dayanılamaz noktaya ulaştığını anlattı.

Açlık grevine gitti

Yaşadığı baskılar sonucu açlık grevine gittiğini  ve Cezaevi Müdürü’ne dilekçe yazdığını anlatan  N.K, sözkonus gardiyanın kendisini görmeye gittiğini ve “Açlık grevine dün başlamış olsaydın bugün 2 gün olurdu” dediğini iddia etti.

N.K, sesini duyurmak için gazetemize ulaştığını ve bir çok mahkumun da cezaevinde gardiyan baskısına maruz kaldığını savunarak, özellikle devlet yetkililerinin cezaevine yaşanan olayların gerçek yüzünü öğrenmeleri için bu şikayette bulunduğunu aktardı.

“Uyuşturucu satılıyor”

Gardiyanların  Merkezi Cezaevi’ne kendi hükümranlıklarını ilan ettiklerini ve herkese arzu ettikleri gibi bir tavır sergilediklerini savunan N.K, son günlerde Merkezi Cezaevi içinde Bonzai olarak bilinen sentetik uyuşturucuların satışının oldukça yaygınlaştığını ve isteyen her mahkumun bu maddelerden satın alabileceğini iddia etti. N.K, “Biz buraya işlediğimiz suçun cezasını çekmek için getirildik. zaten kapalı 4 duvar arasında yaşıyoruz, bir de gardiyanların hem bizim hem de ailemiz üzerinde kurduğu baskıya artık dayanamıyoruz. Devlet büyüklerimizin bu olumsuz olaylara dur demelerini ve cezaevine el atmalarını istiyoruz. Lütfen birileri bizim isyanımıza kulak versin” şeklinde konuştu. 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam