DOLAR 32,3224 0.21%
EURO 35,1081 -0.15%
GBP 40,8942 -0.35%
ALTIN 2.306,551,29
BITCOIN 22837912,65%
Çevreciler ayakta… Karşı çıktıkları Kızılbük’e ÇED olumlu raporu

Çevreciler ayakta… Karşı çıktıkları Kızılbük’e ÇED olumlu raporu

Çevreciler ayakta… Karşı çıktıkları Kızılbük’e ÇED olumlu raporu - Muğla’nın Marmaris ilçesinde çevrecilerin karşı çıktığı ve mühürlenmesine rağmen yapımı devam eden Sinpaş GYO’nun Thermal Resort ve Devre Mülk projesine ÇED olumlu raporu verildi. Çevreciler ayakta.

ABONE OL
12 Mart 2023 10:25
Çevreciler ayakta… Karşı çıktıkları Kızılbük’e ÇED olumlu raporu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Çevreciler ayakta… Karşı çıktıkları Kızılbük’e ÇED olumlu raporu

Muğla’nın Marmaris ilçesi İçmeler Mahallesi’nde çevrecilerin karşı çıktığı, Marmaris Kent Konseyi’nin de hukuksal savaş başlattığı mühürlenmesine rağmen yapımı devam eden Sinpaş  GYO’nun Thermal Resort ve Devre Mülk projesine ÇED olumlu raporu verildi. Kent Konseyi, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, hangi belgeyi sunarsak sunalım çevrenin dinamitle havaya uçurulmasına göz yumdu” dedi.

Marmaris Kent Konseyi sosyal medya hesaplarından şu açıklamayı yaptı: Öngördüğümüz gibi Sinpaş için ÇED olumlu kararı çıktı. (Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı) hangi belgeyi sunarsak sunalım çevrenin dinamitle havaya uçurulmasına göz yumdu. Verdiği kararla doğa yıkımına devamlılığın önünü açtı. Ancak Sinpaş’la işi olan herkes bilsin ki bu proje neresinden tutarsanız tutun kanun karşısında sapır sapır dökülmekte. Hukuktan, kanundan kaçma şansı yok. Bildiğiniz gibi ruhsat iptalleri için açtığımız iki dava devam ediyor. Halkı yok sayan bu kararın iptali için de sonuna kadar adalet arayacağız ve Marmaris halkına, Türkiye’ye bu adaleti hediye edeceğiz.

İŞTE O KARAR

Kamu Aydınlatma Platformu (kap.org.tr) resmi hesabından yapılan duyuru şöyle: Muğla ili Marmarıs, ilcesi Kızılkum Mevkii-1598 nolu parsel ve 2518 nolu parsel sınırları içerisinde, Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından yapılması planlanan Marmaris Kızılbük Resort Otel Ve Devremülk (206 odalı otel ve 1323 adet devre mülk (konut)) projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan ÇED Raporu İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenmiş ve değerlendirilmiştir.

Proje ile ilgili olarak ÇED Yönetmeliğinin 14. maddesi gereğince Komisyon çalışmaları ve halkın görüşleri dikkate alınarak Bakanlığımızca ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu’ Kararı verilmiş olup; Muğla Valiliği(Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü) tarafından kararın halka duyurulması gerekmektedir.

Ayrıca, söz konusu projeye ait Nihai ÇED Raporu ve eklerinde belirtilen hususlar ile 2872 sayılı Çevre Kanununa istinaden yürürlüğe giren yönetmeliklerin ilgili hükümlerine uyulması, mer’i mevzuat uyarınca ilgili kurum/kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması gerekmektedir. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.”

 

Bilirkişi Marmarisli çevreciler lehine karar verdiİlginizi ÇekebilirBilirkişi Marmarisli çevreciler lehine karar verdiÇevreciler 'Uludağ'ın talan teklifine' karşı meydanlara indiİlginizi ÇekebilirÇevreciler 'Uludağ'ın talan teklifine' karşı meydanlara indi

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam