DOLAR 32,3608 -0.02%
EURO 34,7808 -0.12%
GBP 40,8052 0.3%
ALTIN 2.397,690,05
BITCOIN 19174882,12%
Cennet Koyu’nda inşaat başladı! Bir doğal güzelliğe daha kıyıyorlar!

Cennet Koyu’nda inşaat başladı! Bir doğal güzelliğe daha kıyıyorlar!

Cennet Koyu’nda inşaat başladı! Bir doğal güzelliğe daha kıyıyorlar! - Bodrum sınırlarındaki Gölköy Mahallesi’nde iki seçim arasında kiralanan dünyaca ünlü Cennet Koyu’nda inşaata başladı. Milas Orman İşletme Müdürlüğü, 1. derece arkeolojik sit alanında yapılan inşaat nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

ABONE OL
30 Mayıs 2023 15:15
Cennet Koyu’nda inşaat başladı! Bir doğal güzelliğe daha kıyıyorlar!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Cennet Koyu’nda inşaat başladı! Bir doğal güzelliğe daha kıyıyorlar!

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gölköy Mahallesi’nde mavi deniz, yemyeşil asırlık ormanları ile ünlü, mavi yolculuğun az kalan koylarından biri olan Cennet Koyu’nun iki seçim arasında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve MUÇEV (Muğla Çevre Vakfı) tarafından özel bir şirkete kiralanması Bodrumluların tepkisine neden oldu.

Şirket, tesisin yapımına tam gaz devam ederken, sahile kamyonlarla kum döküldü, düzenleme yapıldı, kafeterya, tuvalet ve duşların bulunduğu bölümde de inşaatın devam ettiği görüldü.

Milas Orman İşletme Şefliği ise bölgenin 1. derece arkeolojik sit Alanı ve ormanlık alan olması nedeniyle kaçak ve izinsiz yapılaşmayı gerekçe göstererek, Bodrum Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

“BODRUM RANTIN MERKEZİ HALİNE GELDİ”

Bodrum Kent Konseyi Ekoloji Bölümü Sözcüsü Mir Bahattin Demir yaptığı açıklamada, rantın merkezi haline gelen Bodrum’un üzerindeki acımasız baskıların yağmaya dönüştüğünü belirterek, şunları söyledi:

– Arkeoljik ve doğal sit ve orman vasfında olan Bodrum Gölköy’ün Cennet Koyu’nda, dokunulmaması gereken ve Bodrum’un yaşam savunucuları için çok hassas olan bu plajda, iki seçim arasında yapılan, yapılmaya çalışılan tahribatı kabul etmek mümkün değil. Kıyıları, doğal sit alanlarını, hazine ve ormanlık alanlarını korumanın zorlaştığı bu dönemde Muğla Çevre Vakfı’nın kıyılardaki çok kötü rant pratiklerinin doğal yaşama ve kıyılarda sebep olduğu yıkım inanılmaz boyutlara ulaştı.

“MUÇEV İFŞA OLDU”

– Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün konuyu ele alması, hukuk mücadelesi, savcılığa başvurarak ilk kez bir resmi kurum ağzından Muçev’i ifşa etmesi çok önemlidir. Önüne gelen plajı koyu ve adayı ellerini kollarını sallayarak şirketlere ihale eden Muçev’in rantçı vicdanını ‘Orman Zararlıları ile Mücadele Şube Müdürlüğü’ birimine götürmesi takdire şayan bir ironi olmakla birlikte, Bodrum Kent Konseyi Çevre Ekoloji Meclisi olarak davaya müdahil olacağımızı kamuoyuna sizin aracılığınızla duyuruyoruz”.

KALDIRMASI İÇİN SÜRE VERİLDİ

Bodrum Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ve Orman Bölge Müdürlüğü tarafından verilen kararlar, ilgili işletmeye tebliğ edilerek, kaldırılması istendi. O kurumlar ve Bodrum Belediyesi yapılan tesisin kaldırılması için işletmeye tebliğ yapacak, süre verilecek, işletme kendisi kaldırmaz ise belediye tarafından kaldırılacak” denildi.

Cennet Koyu için bir inşaat firması daha başvurduİlginizi ÇekebilirCennet Koyu için bir inşaat firması daha başvurduİki seçim arası Cennet'i kiraladılarİlginizi Çekebilirİki seçim arası Cennet'i kiraladılarCengiz Holding'e Cennet Koyu'nda 'devam' kararı çıktıİlginizi ÇekebilirCengiz Holding'e Cennet Koyu'nda 'devam' kararı çıktıCennet Selinus sahiline beş yıldızlı otel yapmak istiyorlarİlginizi ÇekebilirCennet Selinus sahiline beş yıldızlı otel yapmak istiyorlar

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam