DOLAR 32,5591 0.13%
EURO 34,8945 0.63%
GBP 40,5708 1.03%
ALTIN 2.431,01-0,06
BITCOIN 21737900,91%
Çavuşoğlu’ndan Ertuğruloğlu’na teşekkür ve davet

Çavuşoğlu’ndan Ertuğruloğlu’na teşekkür ve davet

ABONE OL
9 Mart 2023 18:45
Çavuşoğlu’ndan Ertuğruloğlu’na teşekkür ve davet
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun davetiyle, Türkiye’nin ev sahipliğinde 15-16 Mart tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı ve Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi’ne katılacak.

Dışişleri Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, KKTC’nin “gözlemci ülke” olduğu Türk Devletleri Teşkilatı’nın, Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı’na Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Macaristan, Türkmenistan ve KKTC Dışişleri Bakanları katılacak.

TDT Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı sonrası 16 Mart’ta, Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi, “Afet-Acil Durum Yönetimi ve İnsani Yardım” temasıyla Ankara’da yapılacak.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanı Ertuğruloğu’na gönderdiği davet mektubunda; “KKTC’nin depremden dolayı gösterdiği dayanışmaya” teşekkür etti.

Mevlüt Çavuşoğlu’nun mesajında, “Kardeş Türk Devletleri’nin ve Türk Dünyasının önemli bir parçası olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, asrın felaketiyle sarsıldığımız bu zor dönemde ülkemize ilk andan itibaren sağladığı destek, zat-ı alinizin depremin hemen ardından ülkemizi ziyareti ve Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar’ın afet bölgesine bizzat dayanışma ziyaretinde bulunması bize güç ve moral vermiştir. Bu desteği daima minnet ve şükranla anacağız.” ifadelerini kullandığı belirtildi.

KKTC'NİN TDT'YE GÖZLEMCİ ÜYELİĞİ

Özbekistan'da 10-11 Kasım 2022 tarihlerinde düzenlenen TDT Zirvesi'nde üye devletler, Kıbrıs Türk tarafının grupta gözlemci üye olarak temsil edilmesi konusunda anlaşmışlardı.

KKTC'yi gözlemci olarak kabul eden Türk Devletleri Teşkilatı, resmi sitesine KKTC'nin adını ve bayrağını da 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı'nda eklemişti.

Türk Devletleri Teşkilatı, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye ve Özbekistan'ı kapsıyor. KKTC ile birlikte Macaristan ve Türkmenistan da gözlemci statüsüne sahip.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam