DOLAR 32,3859 -0.35%
EURO 34,8199 -0.06%
GBP 40,7247 -0.1%
ALTIN 2.394,78-1,14
BITCOIN 19120292,70%
Çavuşoğlu:  A/B öğretmen tanımındaki değişiklik maddesini geri çekeceğim

Çavuşoğlu: A/B öğretmen tanımındaki değişiklik maddesini geri çekeceğim

ABONE OL
26 Nisan 2023 20:25
Çavuşoğlu:  A/B öğretmen tanımındaki değişiklik maddesini geri çekeceğim
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu, BRT ekranlarında yayınlanan ‘17. Saat’ adlı programa katılarak, Öğretmenler (Değişiklik) Yasa Tasarısı'na ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Cumhuriyet Meclisi İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nin gündeminde bulunan Öğretmenler (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nda A/B Öğretmen uygulamasının kaldırılmasını içeren maddenin geri çekileceğini söyleyen Çavuşoğlu,  “Öğretmenler Yasası’nı gerek teknik kurul gerekse Yüksek Danışma Kurulu aracılığıyla geçirdik ve Meclis’e sevk etmiştik. O günlerde yoğun gündem, ülkenin yaşadığı pandemi süreçlerinin izleri daha sonra Adıyaman depreminin izleri birçok konuda aslında öğretmenlerimizle birlikte yaşamaya ve çözüm üretmeye çalıştık. Biliyorsunuz ülkemizdeki sorumluluklarımız devam etmektedir. Bu sorumluluğun gereği olarak da Meclis alt komitesinde bulunan Öğretmenler Yasası’nı herhangi bir takvimlendirme yapmak gibi bir strateji ile değil zamanın geciktirdiği görüşmelerden dolayı bugüne kalmıştı. Önümüzdeki günlerde gündeme gelecek Öğretmenler Yasası için yaz dönemi veya kış dönemi diye bir planlamamız yoktur" diye konuştu.

"RAHATSIZLIK ORTAYA ÇIKTI"

"En çok tartışılan A/B öğretmen konusundaki rahatsızlık birçok öğretmenle yaptığımız görüşmelerde ortaya çıkmıştır" diyen Çavuşoğlu, "Aslında A/B öğretmenle ilgili maddede yapmak istediğimiz değişiklik Öğretmenler Yasası’nda öğretmenlerin çalışma saatlerini tam bir tamam doldurmamalarının yarattığı bir süreçti. Bizim yaptığımız A/B öğretmen maddesini kaldırıp devletin yükünü azaltmaktı. Şu andaki Öğretmenler Yasası’ndaki ders saatini tüm öğretmenler yerine getirmesi halinde hedeflediğimiz tasarrufu yapabileceğimiz yönündeki tespitimiz devam etmektedir. Yakın bir zamanda Öğretmenler Yasası'nı görüşeceğiz ve geçireceğiz. Ancak tartışmaların noktasındaki A/B öğretmen tanımındaki değişiklik maddesini geri çekeceğiz.” ifadelerini kullandı.

"SÜRECİ BİRLİKTE GÖTÜRMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Bakan Çavuşoğlu, “Devlet tarafı arzu ettiği istihdamdaki sayısal tasarrufu elde etmiş olacak. Meslektaşlarımız rahat olsun rahatsız oldukları A/B öğretmen tanımındaki değişiklik maddesini komiteden ben kendim geri çekeceğim. Böylelikle bu uğurda öğretmenlerin motivasyonuna, fedakarlığına saygı duyarak süreci birlikte götürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam