DOLAR 32,3725 -0.34%
EURO 34,7057 -0.32%
GBP 40,5915 -0.33%
ALTIN 2.397,42-1,03
BITCOIN 18668180,52%
Çarşı Davası’na Adli Tıp rötarı

Çarşı Davası’na Adli Tıp rötarı

Çarşı Davası’na Adli Tıp rötarı - Gezi eylemlerine katıldığı gerekçesiyle Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı üyesi 35 kişinin yargılandığı dava, Adli Tıp Kurumu raporunun gelmemesi nedeniyle ertelendi.

ABONE OL
6 Nisan 2023 10:20
Çarşı Davası’na Adli Tıp rötarı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Çarşı Davası’na Adli Tıp rötarı

Gezi davasından 21 Şubat 2022’de ayrılan ve Gezi eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı’nın önde gelen isimleri Cem Yakışkan ve Numan Bülent Ergenç’in de aralarında olduğu 35 kişinin ‘darbeye teşebbüs’ suçlamasıyla yargılandığı ve yeniden görülen davaya devam edildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, 4 tutuksuz sanık ile sanık avukatları katıldı.

RAPOR GELMEDİ

Duruşmada, mahkeme başkanı tarafından kamera ve görüntülere ilişkin Adli Tıp Kurumu raporunun düzenlenmediği tutanağa geçirildi.

Söz alan sanık avukatı Ömer Kavili, “Çarşı grubunu lekeleyen alçakça bir iftira var. Sanıkların bir tanesinin bile Türk bayrağını yaktığına dair bir fotoğraf varsa, onların kanıtlanmasını istiyorum. Adli Tıp Kurumu rapor versin. Öyle bir şey yok. Bu sadece bir leke Çarşı grubuna” dedi.

Söz alan sanık avukatları da rapor dönüşünün beklenilmesini ve eksik hususların giderilmesini talep etti.

Raporun 3 aydır gelmediğini belirterek tepki gösteren sanık Volkan Erol, “Sizin keyfiniz yerinde olabilir ama benim değil. İşe giremiyoruz. Güvenlik soruşturmalarından dolayı. Hayatımızı etkiliyor. Son noktadayız artık” dedi.

Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, aralarında Beşiktaş taraftar grubu Çarşı’nın kurucu ve üyelerinin de olduğu 35 şüpheli hakkında, Beşiktaş’ta bulunan Başbakanlık Çalışma Ofisi’ni işgal etmeye çalışmakla suçlanıyordu. Şüphelilerin “Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılmaları istenmişti.

9 yıldır devam eden Çarşı davası bir kez daha ertelendiİlginizi Çekebilir9 yıldır devam eden Çarşı davası bir kez daha ertelendi

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster Başbakanlık Beşiktaş Cebir Cumhuriyet dava gezi istanbul mahkeme TARAFTAR Terör Türkiye

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam