DOLAR 32,3563 -0.16%
EURO 34,8387 -0.11%
GBP 40,6859 -0.06%
ALTIN 2.394,280,05
BITCOIN 20714791,23%
“Can Atalay dün akşam itibarıyla özgürlüğüne kavuşmalıydı”

“Can Atalay dün akşam itibarıyla özgürlüğüne kavuşmalıydı”

“Can Atalay dün akşam itibarıyla özgürlüğüne kavuşmalıydı” - Avukat Yiğit Acar, Yargıtay’ın Gezi Davası kararıyla ilgili olarak 'Anayasa’nın 83’üncü maddesine göre Can Atalay dün akşam itibarıyla özgürlüğüne kavuşmalı, mahkeme kararı TBMM’ye bildirilmeliydi' dedi.

ABONE OL
29 Eylül 2023 14:30
“Can Atalay dün akşam itibarıyla özgürlüğüne kavuşmalıydı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Gezi Parkı davasında, Osman Kavala ile Can Atalay’ın da arasında olduğu 5 sanığın mahkumiyetlerini onadı; 3 sanık hakkındaki hükümler bozuldu. Daire, mahkumiyet hükümlerini bozduğu sanıklardan Ayşe Mücella Yapıcı ile Ali Hakan Altınay’ın adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliyesini kararlaştırdı.

Yargıtay’ın kararında, Can Atalay’ın işlediği suçun soruşturmasına vekil seçilmesinden önce başlandığı, Anayasa’nın 14. maddesinin de bu durumu dokunulmazlık kapsamı dışında tuttuğu belirtildi.

Yargıtay’ın kararını değerlendiren avukat Yiğit Acar, şunları söyledi:

– Can Atalay dün akşam itibarıyla ne yazık ki hükümlü statüsüne kavuştu. Anayasa’mızın 83’üncü maddesinin üçüncü fırkası gereği milletvekilliği sürene kadar, Can Atalay’ın şu an tutuklu değil hükümlü olmasına bağlı olarak cezaevinden salıverilmesi gerekirken, Yargıtay kararında buna ilişkin de bir yazılı açıklama bulunmamaktadır.

TAHLİYE KARARI VERİLMESİ LAZIM

– Anayasa’nın 83’üncü maddesine göre Can Atalay dün akşam itibarıyla özgürlüğüne kavuşmalı, mahkeme kararı TBMM’ye bildirilmeli, bu karar ile ilgili işlem başta TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş tarafından yürütülmeliydi.

– Numan Kurtulmuş’un yetkisinde olması gereken bir hususa dair dahi kararda yer verilmemesi aslında hukuk eliyle işlenen bir cinayetin devamı niteliğindedir. Can Atalay ile ilgili ivedi şekilde bugün tahliye kararı verilmesi lazım. Dosyanın TBMM’ye gönderilmesi gerekiyor, bundan sonra Can Atalay’a dair karar sadece TBMM Başkanlığı’ndadır. (ANKA)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam