DOLAR 32,3683 -0.38%
EURO 34,6635 -0.44%
GBP 40,5443 -0.51%
ALTIN 2.395,30-1,12
BITCOIN 19120842,55%

Çalınan telefon sayısı 93’e çıktı

ABONE OL
31 Mart 2018 07:08
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da Turkcell Bayisi olan Dostel İletişim’de satış sorumlusu olarak çalışan ve müşterilerin kimlik bilgileri ile sahte taahhütnameler hazırlayıp çok sayıda cep telefonu sirkat ettiği iddia edilen zanlı Bilge Tarkuç ile konu telefonları zanlı Tarkuç’tan alarak satan zanlı Yakup Güloğlu dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesine çıkarıldı. “Müstahdem tarafından sirkat”, “Sahtekarlıkla para temini”, “Sahte belge düzenleme”, “Sahte belgeyi tedavüle sürme” ve “Hırsızlık mal kabulü” suçlarıyla ilgili olarak dün mahkemeye çıkarılan zanlı Tarkuç ile Güloğlu’nun tutukluluk süresi 7’şer gün daha uzatıldı. 

93 adet telefonu satıp zimmetlerine para geçirdiler

Meselenin tahkikat memuru Löğmen Yücetürk, 2017-2018 yılları arasında Dostel İletişim’de satış sorumlusu olarak çalışan zanlı Bilge Tarkuç’un, daha önceden Turkcell müşterisi olan kişilerin kimlik bilgilerine istinaden düzenlemiş olduğu taahhütnameler ile bayilerden çok sayıda cep telefonu aldığını anımsattı. Zanlı Tarkuç’un almış olduğu cep telefonlarını taahhütnamelerde isimleri yazan şahıslara vermek yerine zanlı Yakup Güloğlu’na verdiğini belirten Yücetürk, şuana kadar yapılan araştırmada 93 adet cep telefonunun satışından elde edilen ve miktarı tespit edilemeyen paraları zimmetine geçirdikleri yönüne ifade temin edildiğini söyledi. Yücetürk, zanlıların 19 Mart tarihinde tutuklanarak tahkikatın başladığını ve 3 adet gönüllü ifade veren zanlı Tarkuç ile 2 adet gönüllü ifade veren zanlı Güloğlu’nun 20 Mart tarihinde mahkemeye çıkarılarak aleyhlerinde 3’er gün tutukluluk süresi temin edildiğini anımsattı. Yücetürk, temin edilen bu süre içerisinde yapılan araştırmada zanlı Tarkuç’un Lefkoşa’da 2 ayrı şirketten toplam 23 adet, Mağusa’da ise 3 farklı şirketten toplam 37 adet olmak üzere toplamda 60 adet cep telefonunu bu şekilde alıp zanlı Güloğlu’na verdiği ve zanlı Güloğlu’nun ise sattığının tespit edildiğini açıkladı.

Zanlı Güloğlu, telefonculardan, telefonlarla ilgili bilgi ve fiyat alıyordu

Polis Memuru Löğmen Yücetürk, mesele ile ilgili olarak konu şirketlerden temin edilen taahhütnamelerin bir kısmının alındığını belirterek, yapılan incelemede ve zanlı Bilge Tarkuç’a gösterilen taahhütnameler ışığında zanlı Tarkuç’un bir çoğunu kendisinin doldurduğunu, çoğu taahhütnamelerin kendisinin yanında olmadığını, nerde olduğunu bilmediğini ve çok fazla taahhütname olduğunu söylediğini açıkladı. Yücetürk, yine bu 3 günlük süre içerisinde 2 adet cep telefonunun bir iş yerine zanlı Yakup Güloğlu tarafından satıldığının tespit edildiğini ve telefonların emare alındığını söyledi. 23 Mart tarihinde her iki zanlının yeniden mahkemeye çıkarılarak aleyhlerinde 7’şer günlük tutukluluk süresi daha temin edildiğini anımsatan Yücetürk, bu süre içerisinde yapılan araştırmada ise zanlı Güloğlu’nun Mağusa’da faaliyet gösteren ve telefon satışı yapan bir çok iş yerine gittiği, bazı telefon bayilerinden bu telefonların son güncel bilgi ve fiyatlarını öğrendiğini, bazı telefonculara gidip telefonları satmak için talepte bulunduğu ancak telefonların alınmadığını, bazı telefoncuların da zanlı Güloğlu’ndan telefonları aldıklarının tespit edildiğini açıkladı.

15 adet telefon emare alındı, 78 adet telefon kayıp

Yürütülen tahkikat kapsamında bir çok cep telefonu ile ilgili taahhütnameler ve şirketlerden gelen IMEI numaraları ışığında GSM şirketlerine yazılar yazıldığını söyleyen Polis Memuru Löğmen Yücetürk, bu yazılar ışığında tespit edilen şahısların tek tek polise çağrılarak telefonlarının tutanak karşılığında emare alındığını ve ifadelerinin temin edildiğini açıkladı. Yücetürk, bu aşamada toplamda 15 adet cep telefonunun poliste emare olarak bulunduğunu ve 78 adet cep  telefonunun ise arandığını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak sahtelenen taahhütnamelerde isimleri geçen 17 kişinin 11 kişisine ulaşıldığını söyleyen Yücetürk, konu kişilerin ifadeleri ve el yazı örneklerinin temin edildiğini belirtti.

Zanlı Tarkuç’un son 2 ayda yüklü miktarda para harcadığı ortaya çıktı

Polis Memuru Löğmen Yücetürk,  zanlı Bilge Tarkuç’un İskele’deki Noyanlar İnşaatan 9 Mart 2018 tarihinde 72 bin 500 TL değerinde ev sözleşmesi yaptığı ve sözleşme ışığında da 23 Şubat tarihinde 2 bin 50 TL’yi kendine ait kredi kartıyla ödediğinin tespit edildiğini belirterek, zanlı Tarkuç’un yine sözleşme yaptığı gün olan 9 Mart tarihinde de 13 bin 225 TL ev peşinatını kredi kartıyla ödediğinin tespit edildiğini açıkladı. Zanlı Bilge Tarkuç ve Yakup Güloğlu’nun kullanmış olduğu kredi kartları ile ilgili yazılan yazılar ışığında İş Bankasından hesap dökümlerinin temin edildiğini ifade eden Yücetürk, temin edilen hesap dökümlerinde zanlı Güloğlu’nun 11 Kasım 2017 ve 16 Mart 2018 tarihleri arasında zanlı Tarkuç’a bir çok seferde 3 bin, 4 bin, 2 bin 800, 5 bin, 6 bin, 7 bin TL olmak üzere toplamda 135 bin 27 TL bir havale yaptığının tespit edildiğini açıkladı. Yücetürk, yine dökümlerde yapılan incelemede zanlı Tarkuç’un gerek zanlı Güloğlu’ndan gelen paralar gerekse kendisinin bizzat bankamatiğe yatırmış olduğu paraların toplamında hesabına toplam 158 bin 307 TL para aktarımı yaptığının tespit edildiğini belirtirken, yine dökümlerden yapılan incelemede zanlı Tarkuç’un özellikle 2017 Aralık ve 2018 Ocak ayında bir çok defalarda toplamda 12 bin 680 TL tutarında ziynet eşyası aldığının tespit edildiğini açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen geniş çaplı tahkikatın devam ettiğini belirten Yücetürk, zanlıların 8’er gün süreyle daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

7 gün daha

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğlulları, zanlı Bilge Tarkuç ile Yakup Güloğlu’nun tahkikat maksatları bakımından 7’şer gün süreyle daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam