DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
GBP 41,0337 -0.05%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21620480,30%

“Bu ölüm ‘faili meçhul’ mü kalacak?”

ABONE OL
8 Temmuz 2018 09:01
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Üç yıl önce uyuşturucu tacirlerinin tuzağına düşürülen  Arda Erkan, ölümünün üçüncü yılında Lefkoşa kabristanlığındaki mezarı başında anıldı.  Anma töreni dün  saat 18.30’da gerçekleşti ..  Anma törenine  Arda’nın  dost, arkadaş ve sevenleri katıldı .   Anma Etkinliğinde Annesi Gülseren Erkan  ve   Uyuşturucu ile mücadele Komisyon başkanı Hasan Karaokçu  konuştu.

 

“Oğlumuzun ölümü faili meçhul mü kalacak”

Anne Gülseren Erkan,  olayda yüksek bir olasılıkla Arda’nın  ölümüne başkalarının kastı veya ihmalinin sebebiyet verdiği kanısında olduğu belirtildi. Erkan, “Sonuç olarak oğlumuzun ölümünde başkalarının sebebiyet vermiş olma ihtimalinin  kuvvetle muhtemel olduğu için dosya emarelerle birlikte polise tekrar iade ediliyor.    Şimdi soruyorum ilgili mercilere oğlumuzun ölümü faili meçhul mu kalacak? Yoksa kararda da belirtildiği gibi oğlumuzun ölümüne uyuşturucu değil de başkalarının sebebiyet vermesi kuvvetle muhtemel olduğundan ilgili merciler bu durumda ne yapacak? Çözülemedi deyip dosyamızın raflarda tozlanmasına mı seyirci kalacaklar?    Onu bizden koparanlar,  genç yaşta aramızdan gitmesine sebep olan veya olanların özellikle o gece beraber olduğu kişilerden yola çıkarak suçlu veya suçluların bulunması için ne yapılacak? … Yaşam hakkı hem Anayasa hem Avrupa insan hakları sözleşmesi gereğince devlet tarafından korunması gereken bir haktır… Yaşam hakkı sadece, kişilerin hayatlarını kaybetmesinin önlenmesi değil, şüpheli ölümlerin nasıl gerçekleştiğinin de etkin bir şekilde soruşturmasını da kapsar. 27 Haziran 2018  tarihinde yargıçTacan Reynar tarafından okunan adli ölüm tahkikatı neticesinde etkin bir soruştuma yapılmadığı ortaya çıkmıştır. Sözkonusu ihmal ve ihlalden dolayı bizler Arda’nın ailesi olarak oğlumuza son bir borcumuz olduğundan sorumlulara karşı her türlü Hukuksal savaşımızı sürdüreceğimizi sizler huzurunda kamuoyu ile paylaşıyoruz”

 

Karaokçu: Anne ve babayı taktirle izliyoruz

Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu da, Arda’nın Anne ve babasını taktirle izlediğini belirterek, “Hem hukuksal yönden verdikleri zorlu mücadele hem de bu yoldaki mücadeleleri herkese örnek olmuştur. Ardanın da bu yolda bir misyon olduğunu ve herzaman birlik içerisinde çeşitli etkinliklerle  uyuşturucu ile mücadelemizi sürdürüyoruz.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam