DOLAR 32,5149 -0.09%
EURO 34,9559 0.32%
GBP 40,7390 0.33%
ALTIN 2.430,780,33
BITCOIN 2081928-0,96%

Bu Devlet Zenginler İçin Var

ABONE OL
30 Mart 2015 08:53
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Derya ŞİMŞEK- Sılay TAŞKAN

Kaza sonucu kafatasında 2 santimlik bir yara oluşan ve acil tıbbi bir müdahale gereken 5 yaşındaki Melisa Denizer’in ailesi yaptığı girişimlerden olumlu bir sonuç alamayınca, sosyal medya ve Basın aracılığıyla gerçekleştirdiği kampanya sonucu ameliyatı için gereken meblağı duyarlı vatandaşlar sayesinde topladı. Melisa ve ailesinin yaşadığı dramı Yeni Bakış’a değerlendiren vatandaşlar,    devletin olay karşısında duyarsız kalmasına isyan etti.

Hamit Haraç: Bana şaşırtıcı gelmedi

“Devlet otoritesinin tamamen yok olduğunun ve kendi kendine halkı büyük hezeyana uğrattığının farkında değil. Devlet hiç kimseye sahip çıkmıyor, ne işverene, ne işçiye ne de halkına. En iyisi siyasiler istifa etsin ve Meclis’i kapasınlar,  ben birkaç tane işadamının bu ülkeyi daha iyi yöneteceğine inanıyorum. Milletvekilleri sadece bir birlerini karalıyorlar, bıraksalar bu işleri ve bu ülkeyi nasıl kalkındırabilirler bunun yollarını arasınlar. Böyle bir zihniyetin hakim olduğu bu ortamda  Melisa içinde bu kadar az miktarda yardım yapılması bana şaşırtıcı gelmedi.”

Karay Dalvazer: Yardımların soyadlarına göre yapılmasını anlayamadım

“Devletin yardımlarını kişilerin soyadlarına göre yapmasını anlayamadım. Devlet dediğiniz bütün vatandaşlarını eşit şekilde kucaklamalı ve sözkonusu yardım olduğunda da bunu adil bir şekilde yapmalı”.

Eser Tekbir: Melisa oy veremiyor da ondan

“Melisa’nın yaşı küçük ve oy verecek durumu olmadığı için ona yapılan yardımın miktarı da çok cüzi kalabiliyor. Düşünün devlet vatandaşına yaşam hakkı vermiyor. Bize yazıklar olsun bir çocuğu tedavi ettiremeyecek kadar acizisek.Bu devlet nerde? Neden böyle şeyler olur? Bir misafire dünyanın parasını harcarlar bir gece yemek yedirsinler konaklatsınlar diye.Bir çocuğumuzu tedavi ettiremeyeceksek yazıklar olsun bize.”

Hasan Özmenek: Bu davranış ilk değil

“Bu tür bir davranış bu ilkede ilk kez olmadı, yılardır aynı şeyler oluyor. KKTC küçük bir ülke ve bu çocuğumuzun başına gelenlerher an hepimizin yaşayabileceği sağlık sorunları.Ben Melisa’nın anne ve babasını ve açılan kampanyaya katkı koyan vatandaşları kutlarım. Bu kampanya bize bir kez daha devletten birşey beklememiz gerektiğini en çarpıcı şekilde gösterdi. Burada ortaya çıkan en net mesaj bana göre devlete rağmen biz vatandaşların kendi kendimize yettiğimiz yönündedir.”

Ünal Garabli: Çaresizlik ve acıyı çok iyi anlıyorum

“Benzeri bir sağlık sorununu biz aile olarak yaşadığımız için küçük Melisa’nın ailesinin yaşadığı çaresizlik ve acıyı çok iyi anlıyorum. Benim yeğenimde lösemi hastası ve gerekli parayı çevreden topladık. Devletin sıradan vatandaşlar olarak birşey beklemek bana göre büyük saflık.”

Cemali Batman: Yazıklar olsun

“Bizim devletimiz sanki vatandaşlarına haksızlık yapsın diye kuruldu. Bu tür insanlara yardım edeceklerine zengin insanları daha da zengin ederken, ihtiyaçlı insanları da mağdur ederler. Böyle ihtiyaçlı insanlara kendine “sosyal devletim” diyen KKTC’de  yardım edilmezse nerde edilecek. Yazıklar olsun. Her seçim döneminde aramızda dolaşanlar ve bizlere binbir vaatlerde bulunanlar o koltuklara oturdular mı sanki KKTC’de yaşamazlarmış gibi davranırlar bunu anlamakta geçekten zorluk çekiyorum.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam