DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
GBP 40,6534 0.01%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 2061135-0,28%

Bu aşk buraya kadar

ABONE OL
3 Nisan 2016 11:25
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Dün toplanan UBP PM hafta içinde Grup Toplantısında alınan ancak açıklanmayan koalisyonu bozma kararını Oy birliğiyle onayladı. UBP’nin sözkonusu kararı daha önceden aldığı  PM toplantısının yarım saatte tamamlanmasıyla da ortaya çıktı.

 

 

Kararın ardından basının karşısına çıkan UBP Genel Başkanı Özgürgün, “Öncelikle “su” konusunda, şimdi de hayati öneme sahip “Ekonomik ve Mali İşbirliği Protokolü”nün imzalanma süreçlerindeki sıkıntılar ve gereksiz zaman kayıpları olmuşur, son olarak da yapılan maaş kesintisi hükümetin zamanını doldurduğunun göstergesidir” diyerek, “Bu nedenle hükümetten ayrılma kararı almış bulunuyoruz” dedi.

 

 

Özgürgün, UBP’nin tüm iyi niyet ve çabasına rağmen hükümetin, ülke ekonomisinin hemen hemen tüm sektörlerinin sorunlarına çözüm üretme imkân ve kabiliyetini bir türlü yakalayamadığını belirterek, “Dahası devlet bütçesinde mali krize varan derinlikler meydana gelmesi hükümetin sorgulanmasını kaçınılmaz kılmıştır” dedi.

 

 

Başbakan Ömer Kalyoncu ise,  UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün söylediği gerekçelerin çok tutarlı olmadığını belirterek, “DNA’lar farklı, biri  sivrisinekleri tek tek öldürmeye, bir ise bataklığı kurutmaya çalışıyor. Bu 2 farklı anlayışla hükümet zaten çok uzun vadeli yürümezdi. UBP’nin mantalitesini değiştirmesini çok bekledik ama onlar hep sivrisinek avlama peşinde oldu” şeklinde konuştu.

 

 

 

Eniz ORAKCIOĞLU

 

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Parti Meclisi “Oy birliğiyle” hükümetten çekilme kararı aldı.

Yarım saat süren toplantının ardından kararı kamuoyuyla paylaşan Parti Genel Başkanı Özgürgün, yarın  UBP’li bakanların istifalarını sunacaklarını kaydetti.

UBP Başkanı Hüseyin Özgürgün Parti Meclisi toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada; Ulusal Birlik Partisi olarak 15 Temmuz 2016 tarihinde, ülkenin ve halkın beklentileri doğrultusunda toplumsal konsensus sağlayarak ilkeleri, prensipleri, vizyonu net ve takvimlenmiş “ekonomi merkezli” bir programla CTP-BG ile “Reform Hükümeti” oluşturduklarını hatırlattı. Özgürgün, UBP’nin tüm iyi niyet ve çabasına rağmen hükümetin, ülke ekonomisinin hemen hemen tüm sektörlerinin sorunlarına çözüm üretme imkân ve kabiliyetini bir türlü yakalayamadığını belirterek, “Dahası devlet bütçesinde mali krize varan derinlikler meydana gelmesi hükümetin sorgulanmasını kaçınılmaz kılmıştır” dedi.

 

“Sorunlar halka yansıdı”

UBP’nin doğrularla ve ülkeye hizmet etmek, siyasete güven kazandırmak hedefiyle, halkın umudu olarak yola çıktığını vurgulayan Özgürgün, “Ulusal Birlik Partisi fedakârlık göstererek üstlendiği Hükümet Ortaklığı görevini yerine getirirken, gelinen aşamada oluşan sıkıntıları en geniş şekliyle ele almış ve değerlendirmiştir.  Öncelikle “su” konusunda, şimdi de hayati öneme sahip “Ekonomik ve Mali İşbirliği Protokolü”nün imzalanma süreçlerindeki sıkıntılar ve gereksiz zaman kayıpları da büyük sorun olarak halkımıza yansımıştır” şeklinde konuştu.

 

“CTP-UBP Hükümetinden çekilme kararı aldık”

Özgürgün, sözlerine şu şekilde devam etti; “Sorunlarına çözüm bekleyen çiftçilerimizin, hayvancılarımızın, narenciyecilerimizin, sanayicilerimizin, iş adamlarımızın, müteahhitlerimizin ve esnafımızın beklentileri bu süreçlerden dolayı geriye kalırken son olarak da çalışanların maaşlarını taksitlendirmeye gidilmesi, hükümet ortaklığımızı sürdürülebilir olmaktan çıkarmıştır. Kaldı ki bugün, her türlü partisel hesapların ötesinde sadece ülkeye, halka hizmet hedefi ile iki büyük partinin oluşturduğu geniş tabanlı bir hükümetin varlığının tartışılması yerine, reform nitelikli adımların değerlendirilmesi yapılmalıydı. Bu nedenle, halkımızın refah ve mutluluğu adına büyük umutlarla katıldığımız CTP-UBP Hükümetinden çekilme kararı almış bulunuyoruz”

 

“Hükümet etmeyi hizmetin aracı olarak  gördük”

“Ulusal Birlik Partisi, 1976’dan günümüze ülke yönetimlerinde halkımıza hizmet hedefi ile yıllarca bulunmuş Hükümet etmeyi hizmetin aracı olarak görmüştür” diyen Özgürgün, “İnsanımıza hizmet imkân ve kabiliyet yitirdiğimiz noktada, hükümet etme ya da bu görevi paylaşma hedefimiz olmamıştır, asla olamaz” dedi.

 

“İşbirliği yapmaya devam edeceğiz”

Özgürgün, bundan sonraki süreçte ilk kez böylesi bir koalisyonda birlikte olduğumuz CTP ile mümkün olan her alanda işbirliği yapmaya, devam edeceklerini söyleyerek, “Bugüne kadar, ister iktidarda ister muhalefette olsun ülkenin en önemli partisi olarak Devletin teminatı, Halkının hep umudu olmuş, olmaya da devam edecektir. Partimiz, halkımıza hizmet yolunda her türlü kişisel ve partisel hesapların dışında her fedakârlığı göstermeye, dün olduğu gibi bugün de yarın da üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu yineler” diye konuştu.

 

 

 

 

Başbakan Kalyoncu;

“Gerekçeler tutarlı değil”

Başbakan Ömer Kalyoncu Ulusal Birlik Partisinin hükümetten çekilme kararını BRT’ye değerlendirerek,  “UBP’nin gösterdiği gerekçelerin çok tutarlı olduğunu sanmıyorum. Çünkü, su konusu ile ilgili olarak söyledikleri aslında hükümet programı protokolüne bağlı olarak beraber hareket etmemizi gerektiriyordu. Ama bunun tersine sadece CTP orta yerde duruyor imajı toplumda yaratıldı. Aynı şekilde Ekonomik protokol meselesi de ta başından beridir UBP’li Ekonomik Bakanlığını müsteşarının da içinde bulunduğu bir mesele ve Sayın Özgürgün neden ve gerekçelerini çok iyi bilmektedir. Hükümet protokolüne aykırı istemlerde bulunduğu da çok nettir dolayısıyla UBP’nin söylediği gerekçeler toplum tarafından değerlendirecek gerekçelerdir. Her parti kendi kararını alabilir bizde kendi kararımızı alacağız” dedi.

 

“UBP sinek avlama peşinde oldu”

Kalyoncu, Cumhuriyetçi Türk Partisinin konuyu değerlendirip, toplumla paylaşacağını belirterek, “Biz belli bir noktadan beri kişisel nedenlerle problemlerin yaratıldığını gördük ve karşılaştık. DNA’lar farklı, bir tanesi sivrisinekleri tek tek öldürmeye, bir tanesi de bataklığı kurutmaya çalışıyor. Bu 2 farklı anlayışla hükümet zaten çok uzun vadeli yürümezdi. UBP’nin mantalitesini değiştirmesini çok bekledik ama onlar hep sivrisinek avlama peşinde oldu” şeklinde konuştu.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam