DOLAR 47,89130,05%
EURO 55,58940,27%
ALTIN 6.778,240,61
BITCOIN 30337250.5%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE

Brüksel’den Rum Yönetimi’ne kamu iktisadi teşebbüsleri ile ilgili uyarı

Brüksel’den Rum Yönetimi’ne kamu iktisadi teşebbüsleri ile ilgili uyarı

ABONE OL
17 Ağustos 2026 10:07
Brüksel’den Rum Yönetimi’ne kamu iktisadi teşebbüsleri ile ilgili uyarı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Brüksel’in Rum Yönetimi’nden, devlet şirketleri ve kamu iktisadi teşebbüsleri (KİT) yönetiminde önemli değişiklikler yapmasını istediği bildirildi.

Politis gazetesi “AB’den Kamu İktisadi Teşebbüsleri Konusunda Eleştiri” başlığıyla manşete çektiği haberinde, Avrupa Birliği’nin (AB), özellikle yönetim kurullarının oluşturulmasında liyakat esasının güçlendirilmesi ve kurumların performans kriterlerine göre yönetilmesi çağrısında bulunduğunu yazdı.

Gazete, bu talebin, AB’nin üye ülkelerin ekonomik ve yapısal politikalarını değerlendirdiği Avrupa Sömestri (European Semester) kapsamında gündeme geldiğini ve süreç sonunda, üye ülkelere ekonomik, sosyal, yapısal ve mali politikalar ile istihdam alanlarında çeşitli tavsiyeler sunulduğunu kaydetti.

Gazete, AB’nin, yönetim kurullarının liyakat temelinde atanması, KİT’lerin mülkiyet politikasının güçlendirilmesi ve performansa dayalı bir yönetim anlayışının geliştirilmesini talep ettiğini belirtti.

yusuffkisa

    En az 10 karakter gerekli

    Video İzle