DOLAR 32,3834 0.18%
EURO 35,0000 -0.26%
GBP 41,0064 0.27%
ALTIN 2.324,510,23
BITCOIN 2267013-0,70%
Boş kalan cumhurbaşkanlığı koltuğu nedeniyle Erhürman ve Töre arasına “laubali ve ciddiyetsiz” polemiği
  • Yeni Bakış Gazetesi
  • KIBRIS
  • Boş kalan cumhurbaşkanlığı koltuğu nedeniyle Erhürman ve Töre arasına “laubali ve ciddiyetsiz” polemiği

Boş kalan cumhurbaşkanlığı koltuğu nedeniyle Erhürman ve Töre arasına “laubali ve ciddiyetsiz” polemiği

ABONE OL
5 Haziran 2023 12:55
Boş kalan cumhurbaşkanlığı koltuğu nedeniyle Erhürman ve Töre arasına “laubali ve ciddiyetsiz” polemiği
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Yasama ve denetim göreviyle toplanan Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre'nin vekalete rağmen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'la aynı tarihte Ankara'ya gitmesi ve cumhurbaşkanlığı koltuğunun boş kalması tartışma konusu oldu.

Konuyla ilgili 62’nci madde tahtında söz alan ve “Ciddiyet” başlıklı bir konuşma yapan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, “Memleketin meselesi kim kime vekalet bıraktı değil.” dedi

1 Haziran tarihli Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın 3 Haziran’da adadan ayrılacağının, bundan hareketle dönüşüne kadar Meclis Başkanı Töre’nin Cumhurbaşkanına vekalet edeceğini belirtildiğini söyleyen Erhürman, gidiş tarihinin değiştiğini, bunun da Resmi Gazete’de yayınlandığını ancak daha sonra Töre’nin de Türkiye’ye gittiğini ve cumhurbaşkanlığı makamının boş bırakıldığını kaydederek, bu durumu eleştirdi.

Akıncı’nın cumhurbaşkanı olduğu dönem yapılan uygulamaları örnek veren Tufan Erhürman, Meclis Başkan Yardımcısına da bu vekaletin verilebileceğini söyledi.

"Bu dönemdeki laubalilik hiçbir dönemde görülmedi." diyen Erhürman, başka "ciddiyetsizliklerin" de uzun süredir yaşandığını ifade etti.

TÖRE "LAUBALİ" YA DA "CİDDİYETSİZ" KELİMELERİNİ KABUL ETMEDİ

Bunun üzerine yanıt vermek üzere kürsüye çıkan Meclis Başkanı Zorlu Töre, Meclis Başkan Yardımcısının da görevlendirilebileceğini, bunun çok örnekleri olduğunu anlatarak, 19 Mayıs törenlerinde daha önce meclis başkan yardımcısı olarak cumhurbaşkanına vekalet ettiğini ifade etti.

Ankara’ya gideceğini ve ne zaman gideceğini Cumhurbaşkanı’na söylediğini belirten Töre, Tatar’ın görevlendirmeyi kendisi ayrıldıktan sonra vekaletin Fazilet Özdenefe’ye geçecek şekilde yapabileceğini anlattı.

Kendi adına "laubali" ya da "ciddiyetsiz" kelimelerini kabul etmediğini belirten Töre, cumhurbaşkanına gidişini bildirdiğini, görevlendirmeyi kendisinin yapmadığını kaydetti.

ERHÜRMAN'DAN "LAUBALİ VE CİDDİYETSİZ OLAN UYGULAMA" KARŞILIĞI

"Laubali ve ciddiyetsiz" kelimesini ne Töre ne de Tatar’ın kendisine yönelttiğini belirten Erhürman, "uygulamanın laubali ve ciddiyetsiz olduğunu" söyledi.

Erhürman, "Bu temayül değil teamüldür." diyerek, “Herkes bilir ki devletin en tepe noktası makam olarak boş kalmaz, teamüller doğrultusunda ne yapılacağı bellidir.” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam