DOLAR 32,5924 0.28%
EURO 34,7963 -0.02%
GBP 40,5398 -0.21%
ALTIN 2.496,140,48
BITCOIN 20721964,25%

Bitmeyen Vekalet Sorun Yaratıyor

ABONE OL
20 Mart 2015 08:33
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Ülkede yaşanan adli vakalardaki artış Polis Genel Müdürlüğü’ndeki “Otorite” boşluğuna bağlanıyor. Yeni Bakış’a konuşan hukuk insanları ve eski polis yetkilileri,  teşkilatın başında vekaleten bulunan Pervin Gürler’in siyasi bir atama olduğuna ve örgütte müdürlüğü hak etmesine karşın bu göreve atanmayan subayların bulunduğuna dikkat çekti. Yetkililer,  Pervin Gürler’in göreve geldiği günden itibaren ülke tarihinde en büyük soygun olayı diye nitelendirilen Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası soygununun yaşandığını hatırlatarak, olayın üzerinden yaklaşık bir yıl geçmesine karşın, silahlı soygun sonucu çalınan 3 milyon TL’den ancak 770 bin 500 TL’nin ele geçirildiğini ve bunun kameralar karşısında topluma “Pervin Gürler’in Başarısı” olarak lanse edildiğini savundu.

“Ya istifa ederdi ya emekli olurdu”

Gelişmiş ülkelerde bu ve benzeri bir olayın yaşanması halinde ilgili bakandan en üst düzey polis yetkilisine kadar sorumluların, görevlerinden istifasının veya emekliliğinin gündeme geldiğini anlatan uzmanlar, Pervin Güreler’in bu mekanizmayı işletmek yerine hala hiçbir şey olmamış gibi görevinin başında durmasının, Polis Teşkilatı içindeki  “Güven” sorununu her geçen gün biraz daha derinleştirdiğini vurguladı. Yetkililer, söz konusu olayla ilgili Polis Teşkilatı’nın elinde bulunan tek zanlı Bilay Çeteresi’nin kamuoyuna  “Gönüllü ifade” diye duyurulan sözlerine, mahkeme tarafından “Poliste şiddet kullanıldı bunun için ifade geçersizdir” şeklindeki hükmü ise, Gürler’in yönetimde ne kadar başarısız olduğunun en bariz örneği olarak değerlendirdi. Yetkililer, Gürler’in bu ve benzeri birçok olayda yönetim zaafı içinde olduğuna vurgu yaparak, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Başbakan Özkan Yorgancıoğlu arasındaki “Güç” kavgası nedeniyle gerçekleşen bu atamanın bir an önce değiştirilip teşkilatın da önünü açacak sağlıklı bir atamanın gerçekleşmesi gerekliliğine dikkat çekti. Yetkililer, atamanın değiştirilmesinin, hem teşkilat hem de toplum açısından  polise güven duygusunun yeniden tesisi yönünde son derece önemli olduğunu kaydetti.

Vicdani retçilere müdahale

Pervin Gürler’in söylem ve tutumu nedeniyle kamuoyunda hala tartışılan bir başka olay ise, geçen yıl Doktor Fazıl Küçük Bulvarı’ndaki 20 Temmuz Barış Harekatı kutlamaları sırasında bir grup vicdani retçi aktivistin pankartlı eylem gerçekleştirmek istemesi üzerine polisin yaptığı müdahalenin ardından kamuoyuna yansıyan demeci oldu. Gürler olayla ilgili “Günün anlam ve önemini belirtmeyen gösterilere izin verilmeyecek” söylemi, “Hukuk tanımaz” bir yöntem izlediğini de ortaya koydu.

Karşılıksız çeklerin sahibi damat

Müdür Vekili Pervin Gürler’in, hem teşkilat hem de kamuoyu vicdanının yara almasına sebep olan en büyük olay ise, işadamı damadı Aykut Arcan’ın karşılıksız  çeklerine rağmen “Elini kolunu sallaya sallaya” yurtdışına çıkması oldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam