DOLAR 32,4531 0.22%
EURO 34,6608 0.18%
GBP 40,5633 0.14%
ALTIN 2.385,630,24
BITCOIN 1859043-6,93%
Bir kuyruktan çıkıp diğerine koşuyorlar… Nereye baksan acı, nereye baksan sefalet…

Bir kuyruktan çıkıp diğerine koşuyorlar… Nereye baksan acı, nereye baksan sefalet…

Bir kuyruktan çıkıp diğerine koşuyorlar… Nereye baksan acı, nereye baksan sefalet… - 6 şubat depremlerinin adeta yerle bir ettiği Adıyaman’da, kuyruklar hayatın bir parçası oldu. Vatandaşlar kentin değişik bölgelerinde, günün her saatinde dağıtılacak yardımlardan faydalanabilmek için bir kuyruktan diğerine koşuyor...

ABONE OL
31 Mart 2023 08:55
Bir kuyruktan çıkıp diğerine koşuyorlar… Nereye baksan acı, nereye baksan sefalet…
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Bir kuyruktan çıkıp diğerine koşuyorlar… Nereye baksan acı, nereye baksan sefalet…

Başta kentin merkezlerinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün bulunduğu Atatürk Bulvarı olmak üzere kentin farklı semtlerinde, çeşitli gönüllü yardım dernekleri ile kamu yardım kuruluşlarının dağıttığı kahvaltılık, iftar ve sahur yemeği, giyecek gibi yardımlardan almak isteyenlerin oluşturduğu kuyrukların boyu uzadıkça uzuyor.

Kuyrukların sayısı özellikle sahur ve iftar saatlerinde artıp, uzuyor.

Atatürk Bulvarı’nda depremden sonra kurulan bir vakfın yardım çadırında vatandaşlara salatalık, domates, reçel, bal, peynir ve ekmekten oluşan kahvaltı paketleri dağıtılıyor.

Vakıf, akşam ise iftar yemeği veriyor. Görevliler, bu yardımlardan günde ortalama 30- 35 bin kişinin yararlandığını belirtiyor.

Bu arada Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Adıyaman’a gönderilen portakal ve mandalinalar da depremzede vatandaşlara ikram ediliyor.

Yüzlerce evin hasar gördüğü veya kullanılmaz hale geldiği kentte, bir yandan da enkaz çaldırma çalışmaları devam ediyor.

Vatandaşlardan bazıları bir an önce hasar tespiti için, bazıları da yapılan tespitlerle ilgili itirazlarını iletmek için ilgili kamu kurumlarının önünde de kuyruk oluşturuyor.

Adıyaman milletvekili kürsüden ateş püskürdü: Neden?İlginizi ÇekebilirAdıyaman milletvekili kürsüden ateş püskürdü: Neden?Depremden etkilenen Adıyaman'ın son durumu havadan görüntülendiİlginizi ÇekebilirDepremden etkilenen Adıyaman'ın son durumu havadan görüntülendiCHP'li Seçer'den Erdoğan'a 'Adıyaman' yanıtı: 50 gündür oradayızİlginizi ÇekebilirCHP'li Seçer'den Erdoğan'a 'Adıyaman' yanıtı: 50 gündür oradayız

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam