DOLAR 48,3902-0,00%
EURO 56,1546-0,30%
ALTIN 6.784,880,72
BITCOIN 37399580.11219%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE

Belediye Başkanları Derneği, Seçim Yasası ile ilgili eleştirilerde bulundu

Belediye Başkanları Derneği, Seçim Yasası ile ilgili eleştirilerde bulundu

ABONE OL
12 Eylül 2026 10:50
Belediye Başkanları Derneği, Seçim Yasası ile ilgili eleştirilerde bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg

 Kıbrıs Türk Belediye Başkanları Derneği, Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasası ile karma oy uygulamasının Belediye Meclisi seçimlerinde de kaldırıldığını ifade ederek, eleştiride bulundu.

Dernek başkanı Yücel Atakara, “Belediye Meclislerinin yapısını etkileyecek böylesine kritik bir yasal düzenleme yapılırken, Kıbrıs Türk Belediye Başkanları Derneği ve yerel yönetim organlarının görüşüne başvurulmamış olması doğru bir yaklaşım olmamıştır.” dedi.

Atakara, kararın içeriğinden bağımsız olarak doğrudan yerel demokrasiyi ve belediyelerin işleyişini ilgilendiren hususlarda, kararların yerel yönetimlerin deneyim ve görüşleri alınarak ortak akılla şekillendirilmesi gerektiğine inandıklarını kaydetti.

yusuffkisa

    En az 10 karakter gerekli

    Video İzle