DOLAR 32,2090 -0.02%
EURO 34,7887 -0.24%
GBP 40,4841 0.13%
ALTIN 2.417,60-1,08
BITCOIN 20328051,79%

Bayram namazı 07.05’te kılınacak

ABONE OL
10 Eylül 2016 15:56
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

İslam dünyasının iki bayramından biri olan Kurban Bayramı, 12 Eylül Pazartesi günü başlayacak. 
4 günlük bayramla birlikte 16 Eylül Cuma gününün de idari izin verilmesi nedeniyle 9 güne çıkacak tatil için, başta polis, belediyeler ve acil hizmet veren diğer kurumlar önlemlerini aldı.

“Bayram namazı”

Kurban Bayramı, 12 Eylül Pazartesi günü sabah 07.05’te tüm camilerde kılınacak bayram namazıyla başlayacak.

Tebrik kabulleri
Kurban Bayramı nedeniyle, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı, bayramın ilk günü 10.00-11.00 saatleri arasında Cumhurbaşkanlığı’nda; Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ömer Paç ve eşi ise saat 11.00’de Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alay Komutanlığının Ortaköy’deki askeri gazinosunda halkla bayramlaşacak. 

Polis önlem aldı
Polis Genel Müdürlüğü, Kurban Bayramı’nı halkın huzur ve güven içinde geçirmesi için, görev ve sorumluluklarının gerektirdiği tüm emniyet tedbirlerini aldığını duyurdu. 
Açıklamaya göre, Polis vatandaşların şikâyet ve yardım taleplerini değerlendirmek için her zaman olduğu gibi “155 POLİS İMDAT, 199 İTFAİYE, 156 ALO NARKOTİK” ve diğer telefon hatları ile kesintisiz 24 saat hizmet verecek.
Polis Genel Müdürlüğü, halkı derin üzüntüye boğan, ülkeyi maddi ve manevi kayıplara uğratan trafik kazalarına hep birlikte “dur” diyebilmek için, aldıkları tedbirlerin yanında vatandaşların da yardım ve desteğine ihtiyacı olduğunu belirtti.
Polis Genel Müdürlüğü, bayram nedeniyle daha da yoğunlaşacak olan trafikte, vatandaşların kendilerinin, sevdiklerinin ve başkalarının can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürmemek için tedbirler almasını istedi. 
Alınması istenen tedbirler şöyle sıralandı:
“Trafik kurallarına mutlak surette uyunuz ve uymayanları uyarınız. Alkol almışsanız araç kullanmayınız, gerekirse polisten yardım isteyiniz. Aracınızı, yolların konumunu dikkate alarak ve gerekli özeni göstererek sürünüz. Kendilerinin ve başkalarının can ve mal güvenliklerini tehlikeye düşürecek şekilde araç kullananları ve trafik kurallarına uymayanları hiç çekinmeden polise ihbar ediniz. Araç kullanırken cep telefonu ile konuşmanın, bir şeyler yiyip içmenin sürücünün dikkatini dağıtacağını asla unutmayınız. Sürat yapmayınız. Süratin yolları değil kendi yaşamınızı kısaltabileceğini unutmayınız. Trafikte önceliğiniz; hız yapmak değil, gideceğiniz yere sağlıklı varmak ve sevdiklerinizle kucaklaşmak olsun.” 
Polis Genel Müdürlüğü ayrıca, Kurban Bayramı nedeniyle tatilini evinden uzakta geçirecek olan vatandaşların; ev ve iş yerlerinden ayrılmadan önce, hırsızlığa ve/veya yangına karşı gerekli tedbirleri almalarını istedi. 

Mahkumlar açık görüşme yapacak
Kurban Bayramı nedeniyle Merkezi Cezaevi’nde bulunan mahkum ve tutuklular, 12-15 Eylül tarihleri arasında düzenlenen programa uygun olarak yakınları ile açık görüşme yapabilecekler. 
Açık görüşe gidecek ziyaretçiler; Cezaevleri Tüzüğü’nün 119 (5)’inci maddesi uyarınca; tutuklu ve hükümlüler tarafından daha önce cezaevi müdürlüğüne bildirilmiş olan isimler olmak üzere, toplam 5 kişiyi aşmayacak şekilde ziyaret yapabilecek.
Ziyaretler, Merkezi Cezaevi tarafından düzenlenen program kapsamında 09.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek ve bir ziyaretçinin toplam görüşme süresi 3 saati aşmayacak.
Ziyaretçilerin kendini tanıtıcı belge taşımaları ve götürülecek olan yiyeceklerin ziyaret esnasında tüketilebilecek şekilde kısıtlı olması geriyor.

Ziyaret saatleri
Açık görüş ziyaret saatleri şöyle olacak:
Bayramın 1. Günü: 09.00-12.00 saatleri arasında ağır cezalı grubundan isminin ilk harfi P’den Z’ye kadar olanlar, 13.00-16.00 saatleri arasından ağır cezalı grubundan isminin ilk harfi j’den Ö’ye kadar olanlar.
Bayramın 2. Günü: 09.00-12.00 saatleri arasında ağır cezalı grubundan isminin ilk harfi E’den İ’ye kadar olanlar, 13.00-16.00 saatleri arasında ağır cezalı grubundan isminin ilk harfi A’dan D’ye kadar olanlar.
Bayramın 3. Günü: 09.00-12.00 saatleri arasında hafif cezalı grubundan isminin ilk harfi J’den Z’ye kadar olanlar, 13.00-16.00 saatleri arasından hafif cezalı grubundan isminin ilk harfi A’dan K’ye kadar olanlar. 13.00-16.00 saatleri arasında hükümsüzler grubundan isminin ilk harfi A’dan C’ye kadar olanlar. 
Bayramın 4. Günü: 09.00-12.00 saatleri arasında hükümsüzler grubundan isminin ilk harfi D’den L’ye kadar olanlar, 13.00-16.00 saatleri arasından hükümsüzler grubundan isminin ilk harfi M’den Z’ye kadar olanlar.

Lefkoşa belediyesi… Bayram yeri kurulacak
Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), Başkent Lefkoşa’da Ramazan Bayramı’nın huzurlu bir şekilde geçirilmesi için hazırlıklarını tamamladı.
Vatandaşlar bayram süresince her türlü şikayetlerini “185” şikayet hattına bildirebilecek. Diğer belediyeler de bayram boyunca bir dizi önlem aldı.
 

Hala Sultan Tekkesine ziyaret 
Kurban Bayramı dolayısıyla Din İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla Larnaka’da bulunan Hala Sultan Tekkesi’ne 15 Eylül Perşembe günü toplu ziyaret gerçekleştirilecek. Normal şartlarda Güney Kıbrıs’a geçişine izin verilmeyenler de Hala Sultan Tekkesi’ne gidebilecek. 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam