

Ataşehir Belediyesine yönelik yürütülen rüşvet soruşturmasında sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda, aralarında Ataşehir Belediye Başkan Vekili Murat Güneş’in de bulunduğu 13 şüpheli gözaltına alındı.
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında belirlenen adreslere sabah saatlerinde eş zamanlı baskınlar düzenlendi.
Operasyonda Ataşehir Belediye Başkan Vekili Murat Güneş ile Murat Korkmaz, Halim Bal, Mustafa Anıl Altan, Cihan Karakaş, Gülsüm Aslan, Aytekin Şahin, Ekrem Köse, Emrah Ayhan, Yağmur Kiraz, Yusuf Karademir, Ersin Yıldırım ve Leyla Terzi gözaltına alındı.
Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Soruşturmanın, Ataşehir Belediyesinde bazı inşaat firmalarından iskan ve imar izinlerinin verilmesi karşılığında rüşvet talep edildiği iddiaları üzerine başlatıldığı belirtildi.
Mali Suçlarla Mücadele ekiplerinin, belediyedeki bazı işlemler ile şüpheliler arasındaki bağlantılara yönelik çalışma yürüttüğü öğrenildi.
Soruşturmadaki bir diğer iddia ise bazı belediye çalışanlarının rüşvet karşılığında hediye kartları aldığı ve kullandığı yönünde.
Ekiplerin söz konusu kartların temini, kullanımı ve bunlarla bağlantılı para hareketlerini incelemeye aldığı belirtildi.
Başsavcılık tarafından yürütülen soruşturmada, bazı belediye başkan yardımcılarının menfaat karşılığında imar değişikliği kararlarına onay verdiği iddiası da araştırılıyor.
Şüphelilere yöneltilen iddialara ilişkin delillerin toplanması ve mali hareketlerin incelenmesine yönelik çalışmalar sürerken, gözaltındaki 13 kişinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.
yenibakış gazetesi-kktc son dakika