DOLAR 43,2789 0.22%
EURO 50,2002 -0.1%
ALTIN 6.374,59-0,30
BITCOIN 4121981-0.19739%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE

Başbakan Üstel, Gazze’ye yadım taşıyan gemiyi engelleyen İsrail’i kınadı

Başbakan Üstel, Gazze’ye yadım taşıyan gemiyi engelleyen İsrail’i kınadı

ABONE OL
9 Haziran 2025 20:30
Başbakan Üstel, Gazze’ye yadım taşıyan gemiyi engelleyen İsrail’i kınadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Başbakan Ünal Üstel, Gazze’ye insani yardım ulaştırmak üzere yola çıkan ve içinde Türk vatandaşları da olan 12 insan hakları savunucusunun bulunduğu Madleen gemisine, İsrail güçleri tarafından düzenlenen saldırıyı şiddetle kınadı.

Üstel’in konuya ilişkin açıklaması şöyle:

“Gazze’de yaşanan ağır insani dramı dünyaya duyurmak ve bölge halkına destek olmak amacıyla yola çıkan gönüllülere yönelik bu müdahale, insan haklarına ve uluslararası hukuka aykırıdır. Yardım misyonundaki bir sivil gemiye yapılan bu saldırı asla kabul edilemez.

Kıbrıs Türk halkı olarak her zaman adaletin ve insan haklarının yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Uluslararası toplum, bu tür hukuk dışı eylemlere karşı artık sessiz kalmamalı ve gerekli adımları atmalıdır.

Kıbrıs Türk halkı adına, gemide bulunan tüm gönüllülere geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Filistin halkıyla dayanışma içerisinde olduğumuzu bir kez daha vurguluyorum”

 

Salih Pakarı

    En az 10 karakter gerekli

    Video İzle