DOLAR 32,2900 -0.16%
EURO 34,8040 -0.05%
GBP 40,6216 0.06%
ALTIN 2.408,700,65
BITCOIN 20635220,30%

“Başa çıkamıyoruz”

ABONE OL
9 Ağustos 2018 08:50
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Melin DOBRAN

Göçeri Köyü Muhtarı Mustafa Göçerili, bölgedeki 2-3 köyün çöpünü Göçeri yoluna atmasının en büyük sorun olduğunu söyledi. Muhtar Göçerili, bu yola sadece çöp değil hayvan leşlerinin de atıldığını ifade etti. Bunlardan çıkan pis kokuyu halkın soluduğunu dile getiren Göçerili, belediyenin temizlemesine rağmen tekrar çöp atıldığını belirtti. Köye giden anayolun yer yer çöktüğünü anlatan Göçerili, bunun yanı sıra köydeki bazı yolların da tamir edilmesi gerektiğini vurguladı. Köy girişindeki tabelanın ise söküldüğünü anlatan Göçerili, levhanın yenilenmesini istiyor.

“Çöpler yola atılıyor”

Göçeri Muhtarı Mustafa Göçerili, “Köydeki en büyük sorun, bölgedeki 2-3 köyün çöpünün ve ölü hayvan leşlerinin atıldığı bir yol var. Bu pisliklerin kokusunu halk çekiyor. Belediye ilgileniyor gelip çöpleri alıyor ama insanlar yine atıyor. Bu durumla baş edemiyoruz. Çevre konusunda ise bölgenin biraz daha temiz olmasını istiyoruz. Ayrıca köyde hiçbir zaman kırsal kesim arsası dağıtılmadı. Bu alanda ihtiyaç vardır ama buralar hep tepeliktir.”

“Mandıra yeri gösterilmedi”

“Mandıralar köyün içindedir çünkü devlet, yer göstermediği için mandıralar da köyün içinde kaldı. Köyde hayvancılık yapanların şu an ki tek sorunu yemlerin pahalı olmasıdır. Su konusunda bir sıkıntı yoktur ama hayvancılar bu gidişle zamlarla başa çıkamayacak.”

“Atatürk büstü istiyoruz”

“Köyde muhtarlık binamız ve spor aletli parkımız da var. Yanında halı saha ve halkın oturabileceği bir bahçe de var. Yani parkımız öyle bir yapıldı ki hem çocuklar hem gençler hem de yetişkinler bu alanı rahatlıkla kullanabiliyor. Camimiz de iyi durumdadır. Sadece tek istediğimiz köyde Atatürk büstünün olmasıdır. Bu konuyu belediyeye de ilettik. Umarım en kısa zamanda köyümüz bir büste kavuşur.”

“Yollar tamir istiyor”

“Köy girişindeki yolların tamir edilmesi gerekiyor. Köy içerisindeki yolların bir kısmı asfaltlandı ama tamir isteyen yollar da var. Özellikle köye doğru gelen anayol yer yer çöktü. Yol tek şerit olduğu için bu durum oldukça tehlikelidir. Karanlık olan yolların da aydınlatılması gerekiyor.”

“Tabelaların yenilenmesi gerekiyor”

“Köy içinde bulunan elektrik trafosunun değişmesini ve köyün dışına çıkarılmasını istiyoruz. Trafo eski olduğu için her yıl patlıyor. Olası bir tehlikenin önlenmesi için trafonun köy dışına çıkarılması şarttır. Köyün yolunda 2 tane tabela var. Onların yenilenmesini de istiyoruz. Köyün giriş yolundaki “Göçeri” yazılı tabela bir süre önce söküldü. Onu şu anki yerine biz koyduk ama yenilenmesi gerekiyor. Köye gelmek isteyen ve buraları bilmeyen kişiler bazen bu levhayı fark edemiyor.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam