DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
GBP 40,2943 -1.04%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2066950-2,32%
Barajın adı ‘Erdoğan’ oldu

Barajın adı ‘Erdoğan’ oldu

Barajın adı ‘Erdoğan’ oldu - Artvin’de bulunan Çoruh Nehri üzerindeki Yusufeli Barajı'nın adı, Orman ve Su İşleri eski Bakanı ve AKP Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu tarafından 'Yusufeli Recep Tayyip Erdoğan Barajı' olarak ilan edildi.

ABONE OL
6 Mayıs 2023 11:00
Barajın adı ‘Erdoğan’ oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Barajın adı ‘Erdoğan’ oldu

Artvin’de bulunan Çoruh Nehri üzerindeki Yusufeli Barajına korsan bir biçimde ‘’Recep Tayyip Erdoğan” adı verildi. Orman ve Su İşleri eski Bakanı ve AKP Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, “Kendisi bizleri mazur görsün” diyerek barajın ismini “Yusufeli Recep Tayyip Erdoğan Barajı” olarak ilan etti.

ÖNERDİM, KABUL ETMEDİ

Eroğlu, barajın yapımında Erdoğan’ın büyük katkısı olduğunu ve bölge halkının da bu ismi önerdiğini söyledi.

Veysel Eroğlu, DSİ tarafından yaptırılan Muratlı, Borçka, Deriner, Artvin, Yusufeli ve Arkun barajlarını ‘Çoruh Nehrine Altın Gerdanlıklar’ isimli kitapta anlattı ve şöyle dedi:

*Bakanlığım döneminde il başkanları toplantısında sunum yaparken sıra Yusufeli Barajına geldi. ‘Sayın Cumhurbaşkanım bu baraj Türkiye’nin en büyük barajı, sizin büyük desteğinizle inşa ediliyor, tensip buyurursanız isminizin verilmesi münasip olacaktır” dedim, 600 kişi alkışladı. Cumhurbaşkanımız ise bu teklifimizi kabul etmedi.

*22 Kasım 2022’deki açılışta bulundum. Vatandaşlar bu baraja ‘Yusufeli Recep Tayyip Erdoğan Barajı’ isminin konulmasını istediler. Kendisinin de bizi mazur görmesini dileyerek barajın isminin vatandaşlarımızın talebi olarak konulduğunu belirtmek istiyorum.

Yusufeli'nin eski ilçe merkezi baraj suları altında kaldıİlginizi ÇekebilirYusufeli'nin eski ilçe merkezi baraj suları altında kaldıSuya gömülen Yusufeli'ne son bakış: Hatıralarımızı hüzünle seyrediyorumİlginizi ÇekebilirSuya gömülen Yusufeli'ne son bakış: Hatıralarımızı hüzünle seyrediyorum

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam