DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
GBP 40,7959 -0.56%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2050436-1,18%
Bakanlığın gençlik kampında skandal görüntü

Bakanlığın gençlik kampında skandal görüntü

Bakanlığın gençlik kampında skandal görüntü - Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bir gençlik kampından skandal görüntüler yansıdı. Rize’nin Fındıklı ilçesindeki gençlik kampından sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, takkeli cübbeli gençlerin, dombra eşliğinde tekbir getirdiği görüldü. Görüntüler, 'Eğitim kampı mı yoksa tarikat örgütlenmesi mi?' dedirtti.

ABONE OL
3 Ekim 2023 09:30
Bakanlığın gençlik kampında skandal görüntü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Rize’nin Fındıklı ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın gençlerin çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde bulunması amacıyla oluşturduğu gençlik kampında, tarikat faaliyeti benzeri görüntüler ortaya çıktı.

Erzurum Vuslat Derneği tarafından kampa getirildikleri anlaşılan, cüppeli ve takkeli gençler, Fındıklı Gençlik Kampı’nda yaptıkları etkinlikleri sosyal medya hesaplarından paylaştı.

“KUDURUN FATİH’İN NESLİ GELİYOR”

“Kudurun Fatih’in nesli geliyor” mesajıyla paylaşılan videoda, gençlerin ellerindeki cep telefonlarının ışıklarını açarak, dombra müziği eşliğinde tekbir getirdiği görülüyor. Konuşma yapan kişi, “İstanbul’u fetheden Fatih’in ruhuyla, surlara bayrağı diken Ulubatlı Hasan ruhuyla, 250 kiloluk mermiyi taşıyan Seyit Onbaşı ruhuyla, kale kapısını kalkan yapan Hz. Ali ruhuyla, Uhud meydanında ölerek savaşan Hz. Hamza ruhuyla” diyerek öğrencilere tekbir getirtti. Topluluk, tef eşliğinde “Mevlaya emanet olsun Erzurum” şiirini de söyledi.

“HANGİ SPOR DALI İLE MEŞGUL OLDUKLARINI ANLAYAMADIK”

Gençlik kamplarının gezilmesinin bile mümkün olmadığını ifade eden Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın övünerek bahsettiği, Fındıklıların ve kurum olarak belediyemizin gezmeye bile giremediği gençlik kampına giren bu insanların hangi spor dalı ile meşgul olduklarını anlayamadık.

Fındıklı ilçesi laik, demokratik Cumhuriyet’in şirin bir kasabasıdır. Bu anlayışı inşa edenleri ve bu görüntüleri yaratanları kınıyoruz. İlçemizde bulunan ve halkın kaynakları ile inşa edilen bu gençlik kampının gençlerimizin sportif aktiviteleri için değil, tarikatların örgütlenmesi için inşa edildiğinin bir göstergesidir.

Yetkililere bir kez daha sormak isteriz; biz bu spor dalını anlamadık, tanımlayabilir misiniz? Fındıklı halkı karanlıklara ve gericiliğe geçit vermeyecek, laik demokratik Cumhuriyet değerlerini yarınlara taşıyacak”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam