DOLAR 32,3324 -0.1%
EURO 34,9158 0.22%
GBP 40,6740 0.1%
ALTIN 2.389,25-0,31
BITCOIN 19953264,17%

Bakalım neler yapacaklar?

ABONE OL
28 Temmuz 2015 10:15
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Sılay TAŞKAN

Yeni Bakış Büyük Han ve Bandabuliya esnafına, Cumhuriyetçi Türk Partisi- Birleşik Güçler ve Ulusal Birlik Partisi’nin kurduğu koalisyon hükümetine yönelik beklentilerini sordu. Esnaf, siyasetin içine düşürüldüğü durum nedeniyle genel olarak umutsuzluk duyduklarının belirterek, bu birleşmenin ülke için hayırlı olmasını diledi. Hali hazırda çözülmesi gereken sorunlar olduğu konusunda hemfikir olan esnaf, hükümetin verdiği sözleri tutup tutamayacağını bekleyip görmekten yana…

Turan Tuluhan: Halk farklı karşıladı

Hükümetin güvenoyu almasının insanlar tarafından farklı karşılandığını düşünüyorum. Bunun sebebi ise CTP-UBP Hükümeti’nin zıt partilerin birleşmesi ile kurulmasından kaynaklanıyor. İki partiden biri milliyetçi diğeri ise barışçı olarak tanımlanıyor. Bu yüzden halk bu birleşmeyi dolayısı ile güven oylamasını farklı karşılamıştır.  Her şeyin hayırlısı olsun. Hükümetten benim bir beklentim yok, çünkü KKTC’nin halini görüyoruz. Bu koalisyonunu uzun ömürlü olacağını sanmıyorum. Kısa sürede erken seçime gidilecektir.  

Mustafa Altınkalp: Hayat Pahalılığı maaşlara yansıtılmalı

Her şeyden önce bu koalisyonun ülke için hayırlı olmasını diliyorum. Bilindiği gibi yıllardır Hayat Pahalılığı’ndaki artış maaşlara yansımamıştı, birinci beklentim bu sorunun çözülmesidir.

Erkan Tayfur: Bakalım neler yapacaklar

Koalisyondan hiçbir şey beklemiyorum. Önceki hükümetler gibi bu hükümetin de halkın çıkarları doğrultusunda hareket edeceğini söylemek bence hayaldir. Bir şeyin değişmesini beklemiyorum ancak bekleyip görelim. Bakalım neler yapacaklar.

Osman Sakallı: Gençlerin göç etmesinin önüne geçilmeli

Hükümetin birinci olarak yapması gereken, çevreyi temizlemek, memleketi düze çıkarmak ve pislikleri ortadan kaldırmaktır. Gençlerimiz ülkenin içinde bulunan durumdan kaçışı, göç etmekte buluyor. Genç nüfusumuzun neredeyse yarısı, yurtdışında yaşamını sürdürüyor.  Bu duruma bir an evvel çare bulunması gerekiyor. Gençlerimizin hayatlarını kendi ülkelerinde sürdürmelerine olarak tanıyan bir sistem hayata geçirilmeli. Geçmişte Makarios, gençlere İngiltere’ye gitmeleri ve orada yaşamaları için bilet keserdi. Şu an ülkemizde yaşanan neredeyse bu duruma eştir. Ülkeyi yaşanır hale getirmek, çevreyi temiz tutmak küçük ama yapılabilir işlerdir. Hükümet edenler, bunu olsun yapsınlar.

Sevil Emirzade: Popülizm azalacaktır

CTP ve UBP’nin koalisyon ortaklıkları bizi oldukça mutlu etti. Bu iki büyük partinin bir araya gelmesi, ülkede popülizmi azaltacaktır. Ülkemizin iyiliği için icraatlar yapmalarını umuyoruz. Sorunların yavaş yavaş çözüleceğine inanıyorum.

Aydan Lisaniler: İcraat yapacaklarına inanmıyorum

Siyasilerin ülkeyi içine soktukları durum yüzünden bir şeylerin değişeceğine inancım kalmadı. Hükümete de hükümet edenlere de güvenmiyorum. Bu zamana kadar söz verip yapılamayanlar yüzünden düzenin değişeceğine, halkın yararı için icraat yapılacağına yönelik hiçbir beklentim kalmadı. Tek inandığım bu koalisyonun uzun süreceği, fakat fayda sağlamayacağıdır.

Ayperi Gürdür: Memur anlayışı son bulmalı

Hükümetin hayırlı olmasını diliyorum. Ülkede bazı şeylerin değişmesi için öncelikle bakış açılarının değişmesi şarttır. Ülkeyi bir yerlere gelebilmek için de “memur” anlayışının ortadan kaldırılması gerekiyor. Çünkü halkı dengede tutmanın yolu budur. Bunun için de CTP-UBG koalisyonunun tam bir uzlaşı içinde çalışması gerekiyor.  

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam