DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
GBP 40,7959 -0.56%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2055077-0,99%
Bahçeli’nin yerel seçim için ittifak çağrısına İYİ Parti’den yanıt

Bahçeli’nin yerel seçim için ittifak çağrısına İYİ Parti’den yanıt

Bahçeli’nin yerel seçim için ittifak çağrısına İYİ Parti’den yanıt - İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti'ye yaptığı yerel seçimde iş birliği çağrısına yanıt verdi. 'Güzel ülkemizin temiz kalpli insanlarını, milliyetçilerini, vatanseverlerini, Türkiye sevdalılarını ülke ve millet hayrına İYİ Parti'de buluşmaya davet ediyoruz' diyen Zorlu, '26 Ağustos ruhuyla rotamız net, pusulamız millet' ifadelerini kullandı.

ABONE OL
11 Ağustos 2023 21:15
Bahçeli’nin yerel seçim için ittifak çağrısına İYİ Parti’den yanıt
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti’ye ittifak çağrısında bulunmuştu. MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, dün akşam CNN Türk’e gönderdiği açıklamada, MHP lideri Bahçeli’nin İYİ Parti’ye çağrısını iletmişti. Bahçeli, mesajında “Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına” demişti.

İYİ PARTİ’DEN YANIT GELDİ

İYİ Parti Medya İlişkileri Başkanı ve Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, yaptığı yazılı açıklama ile davete yanıt verdi. 26 Ağustos vurgusu yapan ve yurttaşları İYİ Parti’ye davet eden Zorlu, şu ifadelere yer verdi:

* “Bildiğiniz gibi bir süredir partimizin seçim çalışmaları ve olası yol haritasının kamuoyunda geniş biçimde irdelendiği, farklı iddiaların da öne çıkarıldığı görülmektedir. Dün de bir TV programında Milliyetçi Hareket Partisi üzerinden benzer bir gelişme zuhur etmiş ve bugün gün içerisinde kimi yetkililerince kurumsal kimliğimizi hedef alan talihsiz açıklamalar ortaya konulmuştur.

* Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, 24 Haziran 2023 tarihinde gerçekleşen büyük kongremizde 85 milyon insanımız için siyasette yeni bir zemin, yeni bir yol açma irademizi ortaya koymuş ve en büyük gücümüze yani milletimize kulak vereceğimizi ifade etmiştir.

* Söz konusu tartışmaya ilişkin olarak partimizin görüşünü açıkça kamuoyuna iletiyor ve güzel ülkemizin temiz kalpli insanlarını, milliyetçilerini, vatanseverlerini, Türkiye sevdalılarını ülke ve millet hayrına İYİ Parti’de buluşmaya davet ediyoruz: 26 Ağustos ruhuyla rotamız net, pusulamız millet!”

BAHÇELİ 2019’DA DA ÇAĞRI YAPMIŞTI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2019 yılında İYİ Parti’nin 4. Olağanüstü Kurultayı’ndan önce de “Çağrım şudur, fiziken orada, fikren aramızda bulunan dava arkadaşlarımın müştereken karar alıp Milliyetçi Hareket Partisine dönüşün tarihi sorumluluğunu yerine getirmeleri halisane ve samimi beklentimdir.” ifadesini kullanmıştı.

2020 yılında ise Bahçeli, partisinin grup konuşmasında bir kez daha İYİ Parti lideri Merak Akşener’e “evine dön” çağrısı yaparak, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, parlak Türk asırlarının yol haritası, milli birlik ve kardeşliğin, devletin istikrar ve dengesinin yegane güvencesidir. Muhatabına masa kur demedik, evine dön dedik, hala zaman vardır, bu önerimiz geçerliliğini korumaktadır. Diyorum ki, dön evine, bitsin bu çile!” demişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam