DOLAR 32,5694 0.16%
EURO 34,9598 -0.21%
GBP 40,8278 -0.15%
ALTIN 2.434,55-0,06
BITCOIN 2094677-0,16%

Bağımlı Bir Toplum Yarattınız

ABONE OL
5 Haziran 2015 09:54
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Uzmanlar, içici olarak sınıflandırılan, mafyanın hedefi haline gelen madde bağımlılarının, yaşadıkları mağduriyet yanında bir de devletin ilgisizliği ve yetersizliğinden mağdur olduklarını belirtti. Yasa koyucular, yıllardır gözlerine girecek sevide duran bu soruna aldırış etmeden ‘Bizim ülkemizde böyle bir sorun yok’ diye bahsettiler madde kullanımı için geçmiş yıllarda.

Tedavi merkezi ve madde bağımlılarını rehabilite edecek bir kurum göz ardı edildi halen günümüze kadar. Uyuşturucu ile mücadele Polis Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nün inisiyatifine bırakılıyor hala.

Geçtiğimiz Aralık ayında Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun girişimiyle Uyuşturucu İle Mücadele Komisyonu kuruldu Başbakanlık bünyesinde. Başkanlığı’na da ustalarım arasında gördüğüm Araştırmacı Gazeteci Yazar Hasan Karaokçu getirildi. İlk başlarda bu komisyonun çok güzel işler başaracağından hiç şüphem yoktu. Ta ki Nisan ayında AKM’de düzenlenen Uyuşturucu ile Mücadele Çalıştayı’nda Polis Genel Müdürü Pervin Gürler’in bu konuyla ilgili profesörlük kazanmış insanların önünde çıkıp o meşakkatli ve bilimsel açıklamaları yapana kadar.

Gürler’in açıklamalarının ardından bütün uzman kişiler tepki gösterdi söylediği sözlere ve yaptığı açıklamaları “Cahillik” olarak nitelendirdi…

Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nün son birkaç gün içindeki o bahsedilen bilimsel icraatlarına bakalım neler yapmışlar mücadele konusunda.

  1. Ercan Havalimanı’ndan giriş yapan Hollandalı turiste narkotik köpeği tepki vermiş. Üzerinde polisler tarafından yapılan aramada ‘Uyuşturucu hap tozu’ bulunmuş cebinde ve mahkemeye çıkarılarak tutuklandı. Bir gün sonra o tozun uyuşturucu olmadığı anlaşılıyor.
  2. Lefkoşa Surlariçi bölgesinde Narkotik ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda bir kişi tutuklanıyor. Gerekçe ise, polisi gören zanlı elindeki her neyse ağzına atarak yutmuş. Daha sonra bu zanlı hastaneye götürülüp midesinden ne var ne yok çıkartma girişiminde bulunuldu. Neyse ki zanlı müsaade etmediği için doktorlar operasyonu yapmamış. Hiç bir emareye ulaşamayan polis, ağzına her ne attıysa bu genci mahkemeye çıkardı ve yargılanana kadar teminata bağlattı. Açılan dava, “Miktarı ve nevi tespit edilemeyen uyuşturucu maddeyi yutmak”…

 

Şimdi buradan soruyorum Sayın Gürler’e; sizin uyuşturucuyla mücadele anlayışınız bu mudur?

Zaten bu illetten mağdur olan gençleri iyileştirmek yerine daha da mağdur etmek midir uyuşturucuyla mücadele?

Elinde emare bile olmayan Narkotik, her türlü yola başvurarak gençleri suça bağlamak mıdır gençleri bu illetten kurtaracak olan?

Ülkenin her yanında torba torba sentetik uyuşturucular satılırken siz birer ikişer gramla mı önüne geçeceksiniz bu sorunun?

Uyuşturucu tacirleri milyonlarca TL’leri cebe indirirken, siz varını yoğunu bu illeti içmek uğruna harcayanlarla mı ticaretin önüne geçeceksiniz?

Siz farkında mısınız? Şu anda sizin gördüğünüz sadece denizdeki buz dağının görünen kısmı olduğunu?

Pervin Hanım önce elini vicdanına koyarak bu soruları yanıtlayınız ve ardından kafanızı kumun altından çıkarıp bir etrafınıza bakınız lütfen…  ve düşünün bir derin derin, Güney’de tonlarla uyuşturucu yakalayan polis, neden Kuzey’de gramlarla uğraşıyor diye!  

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam