DOLAR 45,0741 0.04%
EURO 52,8556 0.05%
ALTIN 6.581,85-1,11
BITCOIN 3423284-0.27681%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE

Avrupa Komisyonu’ndan Güney Kıbrıs’a şap hastalığı konusunda katı tedbir

Avrupa Komisyonu’ndan Güney Kıbrıs’a şap hastalığı konusunda katı tedbir

ABONE OL
2 Nisan 2026 10:27
Avrupa Komisyonu’ndan Güney Kıbrıs’a şap hastalığı konusunda katı tedbir
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Avrupa Komisyonu’nun Güney Kıbrıs’a şap hastalığı konusunda katkı tedbir getirdiği bildirdi.

Fileleftheros gazetesi, Avrupa Komisyonu’nun planın onaylanmasıyla  ülkenin “hastalıktan arınmış” statüsüne tam olarak kavuşmasının aşılanmış her hayvanın üretimden kalıcı olarak çıkarılmasıyla sağlanabileceğini yazdı.

Gazete, Avrupa Birliği Resmi Gazetesi’nde dün yayınlanan 2026/782 sayılı karar uyarınca  aşılamanın kalıcı koruma değil, yayılmayı sınırlamak için acil bir araç addedildiğini ve Güney Kıbrıs’ın önlemlerden ve ticaret yasaklarından kesin olarak kurtulmuş sayılması için katı koşullar getirildiğini kaydetti.

Hastalıktan arınmışlık süresinin, aşılama bölgesindeki son aşılanmış hayvanın itlaf edilmesinden veya mezbahaya götürülmesinden sonra sayılmaya başlanacağını belirten gazete, önlemlerin kesin olarak kaldırılmasının son aşılanmış hayvanın itlaf edilmesinden 3 ay sonra gerçekleşeceğini yazdı.

Gazete önümüzdeki üç ay boyunca, virüs dolaşımının tamamen yok olduğunu göstermek için yoğun klinik ve laboratuvar gözetimi gerekeceğini de kaydetti.

Rum Veteriner Dairesi’nin, aşılama bölgesini derhal tanımlamakla yükümlü olduğu belirtilirken, 19 Şubat’ta başlayan krizden bu yana Rum Yönetimi’nin ilk kez 2 Mart’ta acil koruyucu aşılama için resmi bir plan sunduğunu ve bu planın Brüksel tarafından onaylandığı yazıldı.

yusuffkisa

    En az 10 karakter gerekli

    Video İzle