DOLAR 32,3296 -0.05%
EURO 34,8212 -0.01%
GBP 40,6524 0.13%
ALTIN 2.406,260,55
BITCOIN 20813710,79%
AVM inşaat alanında arkeolojik kalıntılar bulundu: Acil durdurulsun

AVM inşaat alanında arkeolojik kalıntılar bulundu: Acil durdurulsun

AVM inşaat alanında arkeolojik kalıntılar bulundu: Acil durdurulsun - Antalya'da Rönesans Gayrimenkul ile Kabataş Gayrimenkul ortaklığı tarafından Konyaaltı ilçesinde yapılması planlan 'Akdeniz Atatürk Kültür Sanat Eğlence Yaşam ve Alışveriş Merkezi' projesi inşaat çalışması sırasında arkeolojik kalıntılar bulundu.

ABONE OL
12 Temmuz 2023 14:15
AVM inşaat alanında arkeolojik kalıntılar bulundu: Acil durdurulsun
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Antalya Kent Konseyi İmar ve Planlama Çalışma Gurubu inşaat çalışmaları sırasında arkeolojik kalıntılara rastlanılan Konyaaltı ilçesindeki eski Minicity alanındaki çalışmaların acilen durdurulması çağrısında bulundu.

Konsey tarafından yapılan açıklamada   arkeolojik kalıntı yayılım alanının doğru tespit edilmesi ve devamındaki tescil ve koruma kararları gibi sürecin şaibelere yol açmayacak şekilde doğru işletilmesinin yasal bir zaruret olduğuna dikkat çekildi.

“ÇALIŞMALAR ACİLEN DURDURULSUN”

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaatı ilçesinde bulunan, daha önce Minicity olarak bilinen parkın bulunduğu araziyi 2017’de AKP’li Başkan Menderes Türel döneminde ihale yoluyla Rönesans Gayrimenkul ile Kabataş Gayrimenkul ortaklığına verdi. İmar planlarında fuar alanı ve büyük kent parkı, yeşil alan olarak ayrılan söz konusu arazide yapılması planlan ‘Akdeniz Atatürk Kültür Sanat Eğlence Yaşam ve Alışveriş Merkezi’ projesi için Nisan 2018’de ÇED süreci başlatıldı.

Toplam 114 bin metrekarenin üzerinde inşaat yapılması öngörülen projeye göre yalnızca alışveriş merkezi binasının yaklaşık 48 bin metrekare olacağı belirtiliyor. AVM yapılması planlanan arazide ortaya çıkan arkeolojik buluntular arasında geç antik döneme ait mezarların yanı sıra Bizans ve Selçuklu dönemlerine ait olduğu düşünülen yapı kalıntılarının da olduğu öne sürüldü.

Antalya Kent Konseyi İmar ve Planlama Çalışma Gurubu yaptığı basın açıklamasında, inşaat çalışmaları sırasında arkeolojik kalıntılara rastlanılan eski Minicity alanındaki çalışmaların acilen durdurulması çağrısında bulundu. Alanın, 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescilli Olbia Antik Kenti yol güzergahı yakınında yer aldığına işaret edilen açıklamada, “Söz konusu alan üzerinde bir kısım arkeolojik verilere rastlandığı ve buna dayalı olarak Antalya Arkeoloji Müzesi Müdürlüğünce bilimsel araştırma çalışmalarının başlatıldığı ve arkeolojik kalıntıların yayılım sahasının tespit işlemlerinin devam etmekte olduğu bilgisine ulaşılmıştır.

Antalya Kent Konseyi ortaya çıkacak kültürel miras kalıntılarının, yasal mevzuat çerçevesinde tespit ve tescil edilerek korunması, insanlığın ortak kültürel mirası olarak kamu yararı doğrultusunda değerlendirilmesinin yakın takipçisi olacaktır.” denildi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam