DOLAR 32,3901 -0.1%
EURO 34,6588 -0.43%
GBP 40,5573 -0.66%
ALTIN 2.388,92-1,88
BITCOIN 1976829-2,86%
Atlı’dan “mücadeleye devam” mesajı

Atlı’dan “mücadeleye devam” mesajı

ABONE OL
17 Nisan 2023 22:15
Atlı’dan “mücadeleye devam” mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mine Atlı, Meclis Genel Kurulu’nda yasalaşan Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kamu menfaati gereği temel ihtiyaç olan su ve elektrik temini gibi ivedi durumlarda ihtiyaçların karşılaması noktasında ihale makamına yetki verilerek doğrudan alım yapılmasını sağlayan yasa tasarısı  26 kabul 15 ret oyla Meclis'ten geçti.

TDP Genel Başkanı Mine Atlı, "Aksa’ya özel hazırlandığını" kaydettiği tasarının UBP-DP-YDP oylarıyla geçtiğini işaret ederek, bunu "kukla hükümetin kısa süreli boş zaferi” olarak yorumladı, bu durumun kendilerinin mücadelesinde hiçbir şeyi eksiltmeyeceğini kaydetti ve mücadeleye devam mesajı verdi.

“Biz mücadelemizi, kuklaların kısa süreli içi boş zaferlerine endekslemeyiz.” diyen Atlı, bugün Meclis’ten geçen bu yasayla yapılmak istenenin, Kıbrıs Türk toplumunun iradesine vurulmak istenen bir kilit daha olduğunun herkes tarafından bilindiğini söyledi.

Yaşanan sürecin en acı taraflarından birinin, UBP, DP ya da YDP yetkililerinin ve "sarayı işgal etmiş" durumda olan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, bunu sadece "Ankara’dan aldıkları emir doğrultusunda yapmış olmaları" olduğunu savunan TDP Genel Başkanı Atlı, bir diğer acı tarafın ise bu partilere oy vermiş insanlara muhalefet güçleri olarak hala gerçeğin tam olarak anlatılamamış olması olduğunu kaydetti.

Mine Atlı, “Biz biliyoruz ki; genel grev ve Meclis boykotu gibi kararların alınması halinde, El-sen mücadelesine devam edecek ve bu ateş Meclis’i de tutuşturup yasanın geçmesini engelleyecekti. Ancak bu bilinçli olarak tercih edilmedi, parlayan alev söndürüldü. Peşkeş ve teslimiyete karşı mücadelemiz sürecek. Halkımızın ruhundaki o direniş gücünü yeniden canlandıracağız.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam