DOLAR 32,2234 -0.11%
EURO 34,9331 0.17%
GBP 40,5695 0.07%
ALTIN 2.445,790,57
BITCOIN 1957637-3,01%
Atatürkçü Düşünce Derneği’ni Atatürk Anıtı’na almaladılar

Atatürkçü Düşünce Derneği’ni Atatürk Anıtı’na almaladılar

Atatürkçü Düşünce Derneği’ni Atatürk Anıtı’na almaladılar - Bursa'da Lozan Antlaşmasının 100. yılında Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ve açıklama yapmak isteyen Atatürkçü Düşünce Derneği'ne Bursa Valiliği izin vermedi. Polis, anıtın önüne etten bariyer kurarak ADD üyelerini yaklaştırmadı.

ABONE OL
24 Temmuz 2023 15:40
Atatürkçü Düşünce Derneği’ni Atatürk Anıtı’na almaladılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Bursa’da Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Lozan kutlamaları polis engeline takıldı. Atatürkçü Düşünce Derneği Bursa Şubeleri, 29 Ekim Kadınlar Derneği ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği, Lozan Antlaşmasının 100. yılında, Heykel Atatürk Anıtı önünde çelenk sunumu ve anma töreni gerçekleştirmek istedi. Ancak Valilik buna izin vermedi. Polis, anıtın önünde etten duvar ördü.

“BİZ TERÖRİST MİYİZ?”

Bursa Valiliği’in herkesin atası olan Atatürk anıtının önünde 100. yıl Lozan Kutlaması’nda açıklama yapma izni vermediğini ifade eden ADD Bursa Şubesi Başkanı Gürhan Akdoğan, “Biz terörist miyiz. Habur’da çadır mahkemeleri kurup, teröristleri İzmir sokaklarında dolaştıranlar bize burada izin vermediler” diyerek tepkisini dile getirdi.

“ANITIN ÖNÜNDE ETTEN DUVAR OLUŞTURDULAR”

“Lozan Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusudur. İstiklâl Marşı okuyacağız. Saygı duruşu yapacağız. Ve bunu yapamıyoruz” diyen Akdoğan, “Maalesef emniyet buna izin vermedi. Üyelerimizin üstüne yürüdüler. Mikrofona, ses tesisatına el koydular. Polis, Atatürk anıtı önünde etten bariyer kurdu. Düşünebiliyor musunuz. Çağdaş Eğitim Kooperatifi’nin anıta koyduğu 10 tane çelengi de toplayarak karakola götürdüler. Hangi karakol olduğu belli değil. Yani çelenkleri de tutukladılar!” ifadelerini kullandı.

ADD ve diğer Dernek üyeleri, Atatürk Anıtı önünde törene izin verilmediği için anıtın arkasında saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu.

“BURSA VALİSİ’NİN BU TUTUMU LOZAN’I GÖLGELEME ÜZERİNEDİR”

Yaşananlara bir tepki de ADD Genel Başkan Yardımcısı Taylan Devrim Ercan’dan geldi. Ercan şunları söyledi;

“Türkiye Cumhuriyeti’nin yapı taşı, tapusu olan Lozan Antlaşması’nın 100. yıldönümünde, Kemalizmin namus sesini Anadolu’nun her bir yanına sis çanı gibi yaymak göreviyle mücadele eden Atatürkçü Düşünce Derneği Bursa Şubemizin anma etkinliği Bursa Valiliği tarafından engellenmiş, üyelerimize zor kullanılmıştır.

Bu tavrı her ortamda gösteren Bursa Valisi’nin bu tutumu dernek üyelerimize değil, cumhuriyetin kuruluş iradesine, kurtuluşun ve kuruluşun zafer nişangahı olan Lozan’ı gölgelemek üzerinedir.

Oysa Cumhuriyetin Valileri Lozan’ın 100. yılında yapılan etkinliklere tam kadro olarak katılım sağlayarak cumhuriyete ve Atatürk devrimlerine bağlılıklarını gösterirlerdi. İktidarın valileri ise aldıkları talimatların gereğini yapmak üzere birbirleriyle yarış halinde olduklarını üzülerek izliyoruz. Kimsesizlerin kimsesi olan Atatürk cumhuriyeti her türlü engellemeye inat varlığını ilelebet sürdürecektir.”

“224 YIL SONRA BİR GÖRÜŞME MASASINDAN BAŞI DİK KALKTIĞIMIZ İLK ANTLAŞMADIR”

ADD Bursa Şubeleri adına yapılmak istenen basın açıklaması ise şöyle;

Bugün büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının gerçekleştirdiği dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir milli mücadeleyi, kurdukları Cumhuriyeti, ilke ve devrimlerini unutan ve unutturmak isteyenlere karşı başta Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Lozan kahramanı İsmet İnönü’yü saygı ve minnetle anıyoruz.

Lozan Antlaşması; vatanımızın bağımsızlığını, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü dünyaya kabul ettirmesi yanında, 1699 Karlofça’dan 224 yıl sonra bir görüşme masasından başı dik kalktığımız ilk antlaşmadır.

Lozan Antlaşması; Anadolu insanını 400 yıl ekonomik boyunduruk altında inim inim inleten kapitülasyonları ortadan kaldırıp tam bağımsızlığın ancak ekonomik bağımsızlıkla sağlanabileceğini mazlum milletlere göstererek tarihin akışını değiştiren çok önemli bir belgedir.

Lozan Antlaşması; Türk Ulusu’nun Milli Mücadele’yi gerçekte kimlere karşı verdiğini, kimleri yendiğini ve kimlerin işgalci emperyalistler tarafından piyon olarak savaşa sürüldüğünü belgeleyen antlaşmadır aynı zamanda. “

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam