DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
GBP 40,7959 -0.56%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20768531,32%

Atalay’ın AVM’sinde neler dönüyor ?

ABONE OL
23 Eylül 2017 09:02
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Cemal Bulutoğluları’nın LTB Başkanı olduğu dönemde  AVM’nin yapıldığı arazinin belediyeye ait tapusunun yüzde 80’ini İş Kadını Sıdıka Atalay’a devrettiği AVM inşiatıyla ilgili  bir takım iddalar ortaya atıldı. 

 Atalay’ın   Bulutoğluları’ndan aldığı arazi üzerine AVM inşiatını başlattığı ancak bir süre sonra mali sıkıntı yaşamaya başladığı belirtildi. 

Bunun üzerine  bir yerel bankadan Lefke’de yapımı süren kendisine ait Lojman inşaatı için  12 Milyon  TL  kredi aldığı kaydedilen Atalay’ın, bu kaynağı Lefkede’ki lojman inşaatı yerine  Lefkoşa’de yapımı  süren AVM inşaatına aktardığı ifade edildi.

Sıdıka Atalay’ın Lefke’deki Lojman inşaatını ise daha sonra borcu olduğu gerekçesiyle  Tüfekçi LTD’ye devrettiği belirtildi.

12 Milyon’luk kredinin de aktarılmasıyla bir süre daha devam eden  AVM inşaatının, kısa bir süre önce ise bir kez daha durduğu kaydedildi. 

Yeni Bakış’ın elde ettiği bilgilere göre Atalay’ın  sözkonusu AVM’de bazı dükkanları satıp  paralarasını da almasına rağmen inşaatı neden durdurduğu ise merak konusu.

Bu arada, Sıdıka Atalay’ın aldığı 12 Milyon TL’lik krediden sözkonusu bankaya tek kuruş geri ödeme yapmaması bir yana inşaat için piyasaya yazdığı çekler de geri döndü.

 

Sıdıka Atalay olayı KKTC devletinin yaptığı  absürt icraatlardan sadece biri. Arazi devletten kredi devletten Sıdıka Atalay gibi iş insanlarına ise sadece bunu yapmak kalıyor ki bu insanlar bu olanaklara karşın bu işi bile yapamıyorlar.

 

 

Yeni BAKIŞ

İş Kadını Sıdıka Atalay tarafından  Başkent Lefkoşa’nın en merkezi bölgelerinden Bedrettin Demirel caddesi üzerinde başlatılan AVM inşaatının yapımı bilinmeyen bir nedenden dolayı bir süre önce durdu.

Bulutoğluları yüzde 80 hisseleri devretmişti

Cemal Bulutoğluları’nın LTB Başkanı olduğu dönemde  AVM’nin yapıldığı arazinin belediyeye ait tapusunun yüzde 80’ini İş Kadını Sıdıka Atalay’a devrettiği AVM inşiatıyla ilgili  bir takım iddalar ortaya atıldı.  

Lojman için aldığı krediyi AVM’ye yatırdı

İş Kadını Sıdıka Atalay’ın  CemalBulutoğluları’ndan aldığı arazi üzerine AVM inşiatını başlattığı ancak bir süre sonra mali sıkıntı yaşamaya başladığı belirtildi.  Bunun üzerine  bir yerel bankadan Lefke’de yapımı süren kendisine ait Lojman inşaatı için  12 Milyon  TL  kredi aldığı kaydedilen Atalay’ın, bu kaynağı Lefkede’ki lojman inşaatı yerine  Lefkoşa’de yapımı  süren AVM inşaatına aktardığı ifade edildi.

Lefke’deki lojmanı Tüfekçi LTD’ye devretti

Sıdıka Atalay’ın Lefke’deki Lojman inşaatını ise daha sonra borcu olduğu gerekçesiyle  Tüfekçi LTD’ye devrettiği belirtildi. 12 Milyon’luk kredinin de aktarılmasıyla bir süre daha devam eden  AVM inşaatının, kısa bir süre önce ise bir kez daha durduğu kaydedildi.  Yeni Bakış’ın elde ettiği bilgilere göre Atalay’ın  sözkonusu AVM’de bazı dükkanları satıp  paralarasını da almasına rağmen inşaatı neden durdurduğu ise merak konusu.

Krediyle ilgili tek kuruş geri ödeme yok çekler geri döndü

Bu arada, Sıdıka Atalay’ın aldığı 12 Milyon TL’lik krediden sözkonusu bankaya tek kuruş geri ödeme yapmaması bir yana inşaat için piyasaya yazdığı çekler de geri döndü.

Harmancı’ya ulaşamadık

Öte yandan, Yeni Bakış’ın elde ettiği bir başka bilgilere göre,  AVM inşaatında yüzde 20 hak sahibi konumundaki Lefkoşa Türk Belediyesi’nin hisselerine karşılık inşaat içinde Sıdıka Atalay’la yapılan anlaşma gereği belediyeye ait dükkanların tapusunu kısa bir süre aldığı belirtildi. Konuyla ilgili dün bilgileri teyit için ulaşmaya çalıştığımız LTB Başkanı Mehmet Harmancı’yla   irtibata geçmemiz bir türlü   mümkün olmadı.

 

Devlet bu olanağı sağladıktan sonra kim olsa yapar

Sıdıka Atalay olayı KKTC devletinin yaptığı  absürt icraatlardan sadece biri. Arazi devletten kredi devletten Sıdıka Atalay gibi iş insanlarına ise sadece bunu yapmak kalıyor ki bu insanlar bu olanaklara karşın bu işi bile yapamıyorlar. Günün sonunda ise olan vatandaştan kesilen vergilerin çar çur olmasına kadar varıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam