DOLAR 32,3773 -0.32%
EURO 34,7450 -0.21%
GBP 40,6917 -0.1%
ALTIN 2.398,92-0,96
BITCOIN 18710940,91%
Arıklı’dan ortaklarına “Yollar için yeterli bütçe alamıyoruz” sitemi

Arıklı’dan ortaklarına “Yollar için yeterli bütçe alamıyoruz” sitemi

ABONE OL
12 Haziran 2023 09:45
Arıklı’dan ortaklarına “Yollar için yeterli bütçe alamıyoruz” sitemi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Karayolları Dairesi’nin eski günlerine kavuşması için çalışmalara başladıklarını belirtti.

Erhan Arıklı, yaptığı açıklamada, Karayolları Dairesi müdürlüğündeki yeni yapılanma ile personelin daha iyi organize edildiğini, araçların tamir edilmesi sürecinin ve tam teşekküllü bir Karayolları Dairesi oluşturma yönünde planlamaların başladığını belirtti.

"GEREKLİ BÜTÇENİN AYRILMASINI İSTİYORUZ"

Arıklı, “Anavatan Türkiye sağ olsun, her alanda olduğu gibi KKTC’nin karayollarına önemli katkılarda bulundu. Karayolları Dairesi bu yolların yüksek standartta tutulmasından sorumlu ancak ne yazık ki bir türlü yeterli bütçe alınamıyor. Hükümetimizin bu konuya gerekli önemi vermesi ve insanımızın yollardaki can güvenliğinin sağlanması için gerekli bütçenin ayrılmasını istiyoruz.” dedi.

Arıklı, Karayolları Dairesi’nin sorumluluk alanı içerisinde toplam bin 651 km’lik yol bulunduğunu, türlü imkânsızlıklara, araç ve personel eksikliklerine rağmen yol projeleri ürettiğini, ana arterlerin temizlenmeye başlandığını ve yatay ve düşey işaretlemeler konusunda da sorumluluğunu yerine getirmeye çalıştığını ifade etti.

“ISRARLA BÜTÇE ARTIRIMI TALEP EDECEĞİM”

Erhan Arıklı, Türkiye Cumhuriyeti ile imzalanan ve geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren ekonomik ve iş birliği protokolünün gereklerini yerine getirmek için çalışacaklarını ancak devletin vergi gelirinin artması için yapılacak düzenlemelerin ardından karayollarına gerekli önemin verilmesini ve bu konuda ısrarla bütçe artırımı talep edeceğini kaydetti.

"PERSONEL VE ARAÇ EKSİK"

Arıklı, Karayolları Dairesi’nin şu anda personel ve araç eksikliğinin giderilmesi için çalıştıklarını, dairenin envanterinde bulunan bazı araçların ülkede tamir edildiğini, Yol Boya Çizgi Makinesi ve bir kamyonun Türkiye’de tamir edilmeleri için Bakanlar Kurulu tarafından karar alındığını belirtti.

“Karayolları Dairesi Teşkilat Yasası'nda personel sayısı 95 memur ve 350 işçi olarak düzenlenmiştir. Şu an toplam personel sayısı 102’dir ve bu rakamın yarından azını iş makineleri kullanan operatör ve işçiler oluşturmaktadır ki bu sayı çok azdır.” diyen Arıklı, dairede yeterli işçi olmadığı için, bazı çalışmaların yerel yönetimlerle iş birliği içerisinde yapıldığını, iş birliğinin güzel bir şey olduğunu ancak kendi kendine yeten bir Karayolları Dairesi oluşturmak için yola çıktıklarını ifade etti.

Bakan Arıklı açıklamasında, tabelaların bakım onarımı için atölye kurulduğunu, yeni ekipmanlarla desteklenip faaliyete geçirileceğini ifade etti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Arıklı, KKTC Karayolları Master Planı Uygulama Protokolü çerçevesinde yenilenecek 322 km’lik kırsal kesim yolunun 130 km’sinin tamamlandığını, kaydetti.

Arıklı, Kıbrıs İşleri Koordinatörlüğü’nün çalışmaları ile toplamda 499 km yol çizgisi çalışması yapıldığını ve çalışmaların devam ettiğini ekledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam