DOLAR 32,3485 0.29%
EURO 35,1416 -0.01%
GBP 40,8518 -0.4%
ALTIN 2.307,601,33
BITCOIN 22861482,59%
Ankara’da Gezi protestosu! Çok sayıda gözaltı var

Ankara’da Gezi protestosu! Çok sayıda gözaltı var

Ankara’da Gezi protestosu! Çok sayıda gözaltı var - Ankara'da Gezi Parkı protestoları sırasında polis kurşunuyla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük için demokratik kitle örgütleri tarafından anma düzenlenmek istendi. Ethem Sarısülük'ün vurulduğu yerde basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis müdahale etti, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

ABONE OL
1 Haziran 2023 19:50
Ankara’da Gezi protestosu! Çok sayıda gözaltı var
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Ankara’da Gezi protestosu! Çok sayıda gözaltı var

Ankara’da Gezi Parkı protestoları sırasında polis kurşunuyla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük için bugün demokratik kitle örgütleri tarafından anma düzenlenmek istendi. Sarısülük’ün vurulduğu Güvenpark’ta toplanmak isteyen gruba polis izin vermedi. Güvenpark’a çıkan birçok sokağı kapatan polis, basın mensuplarının çekim yapmasını engelledi.

“OĞLUMUN KANINI YERDE KOYMAYACAĞIM”

Ethem Sarısülük’ün aile üyelerinin bulunduğu bir grup, Sarısülük’ün vurulduğu yerde açıklama yaptı. Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfi Sarısülük, “Hepinize çok teşekkür ederiz. Ben vazgeçmeyeceğim. Oğlumun kanını yerde koymayacağım” dedi.

“BİZ BU DAVA BİTTİ DEMEDEN BU DAVA BİTMEYECEK”

Ethem Sarısülük’ün aile avukatı Kazım Bayraktar, şunları söyledi:

*Bu davanın başlangıcından itibaren katilin yargılandığı davayı birçok avukat arkadaşla takip ettik. Hepimiz gördük bizimin gözü önünda o katil geldi, silahını çekti, ateş etti, Ethem’i vurdu ve kaçtı.

*Polis geri çekilme emri verdiği halde onu da dinlemeyerek yaptı. Polisi tutuksuz yargılamak istediler ama öyle bir güçle çıktık ki, ki duruşma sonra tutuklamak zorunda kaldılar. Dönemin Başbakanı Erdoğan, ‘Polisi yedirtmeyiz’ demesine rağmen…

*Sokakta ve ayakta olduğumuz sürece davalarda da başka alanlarda da adım adım kazanabiliyoruz. Dava İnsan Hakları Mahkemesi’nden bekliyor. Biz bu dava bitti demeden bu dava bitmeyecek.

Gezi'nin 10. yıl dönümü anıldı: Çok sayıda gözaltı varİlginizi ÇekebilirGezi'nin 10. yıl dönümü anıldı: Çok sayıda gözaltı varGezi Davası tutuklularından Can Atalay'ın mazbatası alındıİlginizi ÇekebilirGezi Davası tutuklularından Can Atalay'ın mazbatası alındı

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam