DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
GBP 40,7959 -0.56%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2051346-2,14%
Altuğra: Hepinizin içi rahat olsun

Altuğra: Hepinizin içi rahat olsun

ABONE OL
16 Mayıs 2023 11:56
Altuğra: Hepinizin içi rahat olsun
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Tıp Bayramı nedeniyle Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) Konferans Salonu’nda “Tıp Töreni” düzenlendi.

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra törendeki konuşmasında, zaman mevhumu gözetmeden fedakarca emek veren sağlık camiası ve emekçilerini sevgi ve saygıyla selamladı.

Altuğra, Türkiye’de meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar da diledi.

Sağlık hizmetlerinin, insanlığa yapılan en büyük ve paha biçilmez hizmet olduğunu vurgulayan Altuğra, insan sağlığını koruyarak, insana daha kaliteli bir yaşam sunmayı görev edinen ve bu kutsal mesleği yerine getiren tıp camiasını gönülden alkışladığını belirtti.
Ülkede bir ilk olan Çocuk Acil Servisi’nin 24 Kasım 2022 tarihinde hizmete geçtiğini hatırlatan Altuğra, bunun büyük memnuniyet yarattığını söyledi. Yeni Girne Hastanesi’nin ihale sürecinin tamamlandığını ve inşaatının başladığını ifade eden Altuğra, 160 yatak kapasiteli, tam teşekküllü olacak olan hastanenin 2023 yılı sonunda tamamlanmasının öngörüldüğünü belirtti.


14 Mart Tıp Bayramı programı geniş bir katılımla gerçekleşti.

TC ile KKTC hükümetleri arasında sağlık ve tıp bilimleri arasında iş birliğine dair anlaşma imzalandığına işaret eden Altuğra, bu anlaşma ve protokollerin ilk defa 2022 yılında imzalanmadığını ifade ederek, 2004, 2008 ve 2014 yılında da bu protokollerin TC ve KKTC Sağlık Bakanlıkları arasında imzalandığını hatırlattı.

Protokollerin ruhunun değişmediğini güncellenerek, bugüne geldiğini belirten Altuğra, 20 Aralık 2022 tarihinde imzaladıkları güncel protokolün içeriğine yeni madde ilave edildiğini, ancak yasaların göz ardı edilmediğini vurgulayarak, “Tabipler Birliği’nin yasasına ket vuracak şekilde ya da ülkemizdeki hekimlerimizi bertaraf edecek şekilde bir adım atılması söz konusu değildir” dedi.

Protokolün Meclis’ten ve TBMM’den geçtikten sonra yürürlüğe gireceğini kaydeden Altuğra, şu anda çift uyruklu pratisyen hekimlerin mecburi hizmetlerini KKTC’de yapamadığını anlatarak, bunu sağlayacak maddeyi protokole eklediklerini söyledi. Altuğra, “Hepinizin içi rahat olsun… Atılan imzalar hukuk temellerine dayanan imzalardır” dedi.

CTP LİDERİ TUFAN ERHÜRMAN

Ana Muhalefet CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ise konuşmasında, “Benden önceki konuşmaları dinleyip de duymamışım gibi davranmak bana hiç uygun gelmiyor” diyerek, “Buradaki heyet artık neden bazı şeyler olmuyor meselesini çok daha samimi bir şekilde konuşmak zorundadır. Çünkü memlekette işler iyi gitmiyor” şeklinde konuştu.

“Var olan sorunları bilmemize ve defalarca dillendirmemize rağmen hükümet neden bunları çözmüyor” diye soran Erhürman, her sene bunların dile getirildiğini, sorunlar ve çözüm önerilerinin bilindiğini, ancak bunları hükümetlerin yapamadığını kaydederek, “Bu da bizim temel meselemiz” dedi.


CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman

BAŞBAKAN YARDIMCISI FİKRİ ATAOĞLU

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ise, Tıp Bayramı’nın tarihçesiyle ilgili bilgi vererek, bugünkü durumun da yurt savunmasıyla eşdeğer olduğunu belirtti.

Covid-19 salgını döneminde ve 6 Şubat depremiyle sağlıkçıların ne kadar önemli olduğunu herkesin fark ettiğini vurgulayan Ataoğlu, Covid 19’dan 7 bin 428, depremde de 505 sağlıkçının hayatını kaybettiğini söyledi.

Ataoğlu, şu anki sağlık Bakanının ne kadar uğraş verdiğine bizzat kendisinin Bakanlar Kurulu’nda şahit olduğunu, tüm yetkililerin imkanlar doğrultusunda ellerinden gelenin en iyisini yapmak için çalıştığını kaydetti.


Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu

CUMHURİYET MECLİSİ BAŞKANI ZORLU TÖRE

Cumhurbaşkanı Vekili Zorlu Töre, 6 Şubat depreminde hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyerek, sağlıkçı olmanın önemine işaret etti, sağlıkçılığın en hümanist meslek olduğunu ve sevgiyle yapılması gerektiğini söyledi.

Tarih boyunca tıp eğitiminin önemine değinen Töre, sağlık alanının her zaman takdir gören bir meslek olduğunu vurguladı.

Sağlık çalışanlarının morallerinin yüksek olmasının, memnun, mutlu olmasının gerekliliğine işaret eden Töre, hasta haklarının da ciddi şekilde korunmasının da önemli olduğunu  kaydetti,  “Hasta olmazsa doktora da ihtiyaç olmaz” dedi.

Töre, zaman aşımında sağlık hizmetlerinin yetersiz kalmasının normal olduğunu, artan nüfus ve gelişen teknolojinin ve ortaya çıkan hastalıkların doğal sonucu olduğunu kaydetti.

Eğitim ve sağlığın ihmal edilmemesi gereken konular olduğunu, devletin ciddiyetini bu alanlarda göstermesi gerektiğini söyleyen Töre, “Yaşamla ilgili konularda biz greve gittik iş azalttık gibi şeyler olmamalıdır” dedi.


Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam