DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
GBP 40,7959 -0.56%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20675321,11%
Alevilere hakaret eden öğretmene hapis cezası

Alevilere hakaret eden öğretmene hapis cezası

Alevilere hakaret eden öğretmene hapis cezası - Bursa Osmangazi’deki Hürriyet Anadolu Lisesi’nde 10'uncu sınıf öğrencilerine ders anlattığı sırada, Aleviler hakkında nefret söylemlerinde bulunan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni M.C.'ye hapis cezası verildi.

ABONE OL
30 Kasım 2023 08:40
Alevilere hakaret eden öğretmene hapis cezası
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Bursa Osmangazi’deki Hürriyet Anadolu Lisesi’nde  ders esnasında, Alevi inancına, kültürüne yönelik aşağılayıcı ve ayrımcı ifadeler kullanan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretmeni M.C.’nin “halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama” suçlamasıyla yargılandığı davada karar çıktı.

Bursa 14. Asliye Ceza Mahkemesi’nde  yapılan karar duruşmasında sanığa 6 ay 20 gün hapis cezası verildi ve hükmün açıklanması geri bırakıldı.

DAVAYI ÇOK SAYIDA TEMSİLCİ İZLEDİ

Bursa Barosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Kemal Özgür Yetkin, Bursa Barosu Başkan Yardımcısı Av. Aslı Evke Yetkin, İnsan Hakları Komisyonu Başkan Yardımcısı Av. Eser Cem Kara’nın takip ettiği davanın duruşmasını Pir Sultan Abdal Esenevler Cemevi Dernek Başkanı Murat Çalışkan, Mudanya Cemevi Dernek Başkanı Saniye Akaltun, Ataevler Cemevi Eski Başkanı Nesimi Üçlertoprağı, Ataevler Cemevi Başkanı İsmail Kılıç. Teleferik Cemevi Dernek Başkanı Daimi Arı, Evrensel Sevgi Derneği Başkanı Seyfi Çakmaklı ve siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinden çok sayıda temsilci izledi.

Duruşmayı çok sayıda kurum temsilcisi izledi

6 AY 20 GÜN HAPİS CEZASINA HÜKMEDİLDİ

Bursa Barosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Kemal Özgür Yetkin’in takip ettiği davada mahkeme, suçu sabit görülen ve kastının yoğunluğu dikkate alınarak sanığa önce alt sınırdan uzaklaşarak 8 ay hapis cezası verdi.

Sonra 1/6 oranında indirim yapıldı ve 6 ay 20 gün hapis cezasına hükmedildi. Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararıyla duruşmayı bitirdi.

“NEFRET SUÇLARININ CEZASIZ KALMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Bursa Barosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Kemal Özgür Yetkin, “Aleviler hakkındaki zehirli düşüncelerini, laiklik karşıtı söylemlerini sınıfta dillendiren böyle bir zihniyete sahip kişinin öğretmenlik yapması kabul edilemez. Sanığın sözleri, birlikte yaşam kültürüne ve toplumsal birliğe zarar veren niteliktedir. Disiplin soruşturmasında sadece bir yıl kademe ilerlemesinin durdurulması cezası verilen ve başka bir okula atanarak görevden el çektirilmeyip, halen öğretmenlik yapmasına izin verilen sanıkla ilgili gerekeni yapmayan Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri hakkında da ayrıca yasal girişimde bulunacağız. Bursa Barosu olarak nefret suçlarının cezasız kalmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

NE OLMUŞTU

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde Hürriyet Anadolu Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni M.C’in; 10-G sınıfında ders esnasında, Alevi inancına, kültürüne yönelik aşağılayıcı ve ayrımcı ifadeler kullanarak nefret söyleminde bulunduğu iddia edildi.

Sınıftaki bir öğrencinin durumu ailesine anlatması üzerine aile üyeleri öğretmen hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam