DOLAR 32,5143 -0.08%
EURO 34,9431 0.29%
GBP 40,7791 0.46%
ALTIN 2.434,070,47
BITCOIN 2082726-3,82%
‘AKP’ye mühür basılmış oy pusulası’ skandalında yeni gelişme

‘AKP’ye mühür basılmış oy pusulası’ skandalında yeni gelişme

‘AKP’ye mühür basılmış oy pusulası’ skandalında yeni gelişme - Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu, 14 Mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için Avustralya'ya gönderilen oy pusulalarının birinde, mührün AKP'ye basılı halde bulunması hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

ABONE OL
5 Mayıs 2023 19:15
‘AKP’ye mühür basılmış oy pusulası’ skandalında yeni gelişme
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

‘AKP’ye mühür basılmış oy pusulası’ skandalında yeni gelişme

Seçimler için Avustralya’nın Sidney kentine gönderilen açılmamış haldeki milletvekili seçimi oy pusulalarından birinin, Yüksek Seçim Kurulunun genelgeleri gereği incelenerek teslim alınırken, AKP’nin adına tercih yapılmış, mühür basılmış halde olduğu tespit edildi.

Olayla ilgili tutanak tutulmasının ardından hazır bulunan siyasi parti temsilcileri, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunulması için Yurt Dışı İlçe Seçim Kuruluna başvurdu. Talebi inceleyen Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu, oy birliğiyle konunun araştırılmasını ve kusurlular hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı.

OY VERME İŞLEMİ 29 NİSAN’DA BAŞLAMIŞTI

Oy verme işleminden önce Sidney Başkonsolosluğu bir açıklama yaparak oy kullanabilmek için gerekli belgeler ve detayları seçmen ile paylaşmıştı. Sidney Başkonsolosluğu’nda 29 Nisan’da başlayan oy verme işlemi 7 Mayıs 2023’te sona erecek.

Sidney Başkonsolosluğu’nda oy verebilmek için Sidney Başkonsolosluğu’ndan randevu almaya gerek olmazken, T.C. kimlik kartı, pasaport, aile cüzdanı ya da Sürücü Belgesi gibi belgelerin ibrazı isteniyor.

1.2 MİLYON SEÇMEN OY KULLANDI

Yüksek Seçim Kurulundan (YSK) edinilen bilgiye göre, gümrük kapılarında ve yurt dışı temsilciliklerde 27 Nisan’da başlayan oy verme işlemi kapsamında yurt dışında 1 milyon 139 bin 556, gümrüklerde ise 87 bin 674 seçmen oy kullandı.

Seçime 9 gün kala skandal iddia: Seçmene verilen oy pusulasında AKP’ye "evet" mührü…İlginizi ÇekebilirSeçime 9 gün kala skandal iddia: Seçmene verilen oy pusulasında AKP’ye "evet" mührü…Trabzon’da AKP’lilere ve Belediye başkanına büyük tepkiİlginizi ÇekebilirTrabzon’da AKP’lilere ve Belediye başkanına büyük tepki

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster aile AKP Ankara Avustralya Cumhurbaşkanı Cumhuriyet pazar seçim

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam