DOLAR 32,3716 0.03%
EURO 34,8045 -0.03%
GBP 40,6912 0.24%
ALTIN 2.394,22-0,10
BITCOIN 19197032,40%
AKP’li belediye kahramanın adını sildi

AKP’li belediye kahramanın adını sildi

AKP’li belediye kahramanın adını sildi - AKP ve MHP’li üyelerden oluşan Tokat’ın Sulusaray Belediyesi’nin Meclisi, şehit Ömer Halisdemir’in adını kaldırdığı caddeye eski belediye başkanı Şahin Hasgül’ün adını verdi.

ABONE OL
9 Ekim 2023 04:35
AKP’li belediye kahramanın adını sildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Tokat’ın Sulusaray ilçesinin AKP’li belediyesi 15 Temmuz’un sembol ismi Ömer Halisdemir, Padişah Yavuz Sultan Selim ve ünlü kaptan Barbaros Hayreddin Paşa’nın adını taşıyan sokakların adlarını değiştirdi.

BAŞKAN İSİMLERİ VERİLDİ

Yapılan oylamada Astsubay Ömer Halisdemir Caddesi’ne 4 dönem ilçede belediye başkanlığı yapan Şahin Hasgül’ün, Yavuz Sultan Selim Sokağı’na eski belediye başkanlarından İbrahim Turgut’un, Barbaros Sokağı’na da yine eski başkanlardan Nazım Bıldırcın’ın adı verildi. Yapılan isim değişiklikleri Kaymakamlık ve Valiliğe gönderildi. Valilik onaylarsa cadde ve sokak isimleri değişecek.

Necmettin Coruk

Sulusaray Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Necmettin Coruk dahil, toplam 10 üyeden oluşuyor. Mecliste muhalefet partili meclis üyesi ise bulunmuyor. Cadde ve sokak isimlerinin değiştirilmesi için yapılan oylamaya, MHP’li üye Mehmet Şanlı katılmadı. Diğer MHP’li üyeler Namık Bıldırcın ile Dursun Sunar, AKP’li 7 meclis üyesi ile isim değişikliğine ‘evet’ dedi.

ŞEHİDİMİZE HAKARET

İsim değişikliklerine vatandaşlar tepki gösterdi. Değişikliği “15 Temmuz şehidine hakaret” olarak nitelendiren vatandaşlar, “Eski belediye başkanlarının adını yaşatmak istiyorsa başka yerler bulsun. Park, bahçe, yeni sokaklar yapsın. Bu hem atalarımıza hem de şehidimize hakarettir” ifadelerini kullandı.

VEFASIZLIĞA İMZA

Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda darbeci Tuğgeneral Semih Terzi’yi  öldürerek darbenin yönünü değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir’e yapılan vefasızlık Belediye Meclisi’nden geçti ve karar Kaymakamlığa gönderildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam