DOLAR 32,3913 0.02%
EURO 34,6729 0.02%
GBP 40,9575 0.29%
ALTIN 2.384,560,19
BITCOIN 1945252-6,89%
AKP’li belediye izin verdi: Doğa harikası bitti

AKP’li belediye izin verdi: Doğa harikası bitti

AKP’li belediye izin verdi: Doğa harikası bitti - Kırşehir'de bulunan doğa harikası olan ve Trabzon'un Uzungölü'ne benzetilen Eskiyurt gölü kenarına AKP'li belediye mandıra yapılmasına izin verdi. Bölgeye yapılan mandıralar hayvan atıklarını göle boşaltınca, yöre halkı tarafından turizme kazandırılması beklenen göl pislik içinde kaldı. Zaman içinde gölün rengi değişti, canlı yaşamı bitti.

ABONE OL
17 Temmuz 2023 08:20
AKP’li belediye izin verdi: Doğa harikası bitti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Kırşehir’in Akçakent ilçe merkezine 1 kilometre mesafede, ormanlık alan içerisinde bulunan ve doğa harikası olan Eskiyurt gölü, şehirden kaçmak isteyenlerin piknik yaptığı bir yerdi.

Yöre halkı tarafından Trabzon Uzungöl’e benzetilen ve turizme kazandırılmasını beklenilen gölün kenarına AKP’li ilçe belediyesi tarafından 2018 yılı Eylül ayında meclis kararıyla mandıra yapılmasına izin verildi.

Bir süre sonra mandıra tamamlanarak çalışmaya başladı. Mavi suyu ve arkasındaki orman manzarasıyla, eşsiz bir görüntü sunan bu doğa harikası göl, zaman içinde hayvan pislikleri nedeniyle kirlenmeye başladı.

Göl suyunun rengi değişti, başta balıklar olmak üzere göldeki canlı yaşamı da bitme noktasına geldi.

ÇEVREYİ KİRLETİLİRSE KAPATILACAK DENMİŞ

Belediye mandıraya izin verdiği meclis kararında, “Besi çiftliğinin çevreyi kirletmesi durumunda, çevreye atık sularını boşaltması ve rastgele hayvan pisliğini boşaltması halinde yapı ruhsatları ve yapı kullanma izinleri iptal edilerek söz konusu besi çiftliğinin kapatılmasına ayrıca o yıla ait çevre kirliliği cezalarının en ağırı olan ile cezalandırılmasına” ifadelerini kullanmasına rağmen, tesisin kapatılmadığı belirtildi.

BAŞKANI, KARDEŞİ ŞİKAYET ETMİŞ

Çevreye yaydığı pis koku ve gölü kirletmesi nedeniyle mandıra bölge halkı tarafından şikayet edildi. Şikayetlerden birini ise AKP’li Belediye Başkanı Yılmaz Kılıç’ın kardeşi Vahit Kılıç yaptığı ortaya çıktı.

Vahit Kılıç tarafından 11 Kasım 2022 tarihinde Kaymakamlığa verilen dilekçede, “İlçemiz Akçakent’te hayvancılık faaliyetleri mahallelerde yapıldığından kanalizasyona atıklar atılmaktadır. Kanalizasyon insan ihtiyacı için yapılmasına rağmen, komşularımız, ilçemiz vatandaşları, mahalle muhtarımız dahil olmak üzere hepsi atıklarını kanalizasyona verdiklerinden mahallemiz hayvan pisliği ve asit kokmakta, sağlığımız bozulmuştur. Bunun için belediyeye sözlü başvuru yapmamıza rağmen ilgilenilmedi. Kaymakamlık olarak ilgili kurumlara görevlerini yapmaları için talimat vermenizi saygılarımla arz ederiz” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ GÖLDEKİ KİRLİLİĞİ GÖRÜNTÜLEDİ

Gölde yaşanan kirliliği ise bir vatandaş görüntüledi.

Ömer Duran adlı vatandaş gölün çevresinin daha önce mesire ve piknik alanı olarak kullanıldığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

-Gölet daha önce masmavi bir görüntüye sahipti. Ancak şu an bölgedeki mandıraların atığı buraya bağlandığı için gölet şu an pislik içinde.

-Gölün hemen yanında ruhsat verilen ev ve mandıralar görünüyor. Aslında turizme kazandırılması düşünülüyordu ya da böyle bir beklenti vardı.

-Ne yazık ki turizme kazandırılmadığı gibi gölün çevresinde mandıra yapılması için ruhsat verildi.

-Mandıralar faaliyete geçtikten sonra gölet tamamen pisliğe büründü. Suyun renginden de bunu çok iyi görebiliyoruz.

-Suyun rengi tamamen hayvan atıklarından kaynaklı kahverengiye dönmüş. Gölet hayvansal atıklar nedeniyle bu duruma gelmiş.

-Göldeki hayat sona ermiş. Hiç balık bulunmuyor. Daha önce burada balık tutulup piknik yapılıyormuş. Ama şu anda gölette hayat bitmiş.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam