DOLAR 32,2954 -0.58%
EURO 34,7831 -0.26%
GBP 40,8379 -0.25%
ALTIN 2.412,27-0,42
BITCOIN 1861414-3,97%
Akpınar’dan Antik Liman’daki gecikme için “ters algı” iddiası, Girne Belediyesi’ne “duyarlılık” çağrısı
  • Yeni Bakış Gazetesi
  • Kategorisiz
  • Akpınar’dan Antik Liman’daki gecikme için “ters algı” iddiası, Girne Belediyesi’ne “duyarlılık” çağrısı

Akpınar’dan Antik Liman’daki gecikme için “ters algı” iddiası, Girne Belediyesi’ne “duyarlılık” çağrısı

ABONE OL
25 Nisan 2023 12:10
Akpınar’dan Antik Liman’daki gecikme için “ters algı” iddiası, Girne Belediyesi’ne “duyarlılık” çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Demokrat Parti (DP) Genel Sekreteri ve Girne Milletvekili Serhat Akpınar, Girne Antik Liman’da incelemelerde bulundu.

30 Mayıs'ta tamamlanması öngörülen Girne Antik Limanı'ndaki restorasyon çalışmalarının haziran ortasına ya da sonuna sarkacağı ortaya çıkmıştı.

DP’den yapılan açıklamaya göre Akpınar, Proje Koordinatörü Orhan Atasoy’dan Antik Liman’daki son durum hakkında bilgi aldı.

Projenin haziran ayında bitmesinin öngörüldüğünü dile getiren Akpınar, yaratılmaya çalışılan ters algı operasyonlarının aksine yetkililerin süreci hassasiyetle takip ettiğini söyledi.

Akpınar, “Demokrat Parti bünyesinde olan bakanlığımızın KKTC için asli önem arz eden en önemli gelişim projelerinden, Girnemizin tarihi antik limanı üzerinde oynanmaya çalışılan oyunlara izin vermeyeceğiz. Tarihi limanımız, KKTC’nin, Girnemizin, Girnelilerimizin kırmızı çizgisidir.” dedi.

Projenin başarılı bir şekilde ilerlediğini söyleyen Serhat Akpınar, tüm sivil toplum örgütleri, turizm yatırımcıları, esnaf, üniversiteler, Girne Belediyesi başta olmak üzere tüm siyasileri de Girne Limanı’na sahip çıkmaya ve duyarlı olmaya çağırdı.

Proje Koordinatörü Orhan Atasoy’dan edindiği bilgilerin ardından Antik Liman alanında incelemelerde bulunan Akpınar, tarihi yapıların hassasiyetle korunması noktasında yapılan restorasyonu başarılı bulduğunu söyledi.

ŞENKUL, HÜKÜMETE "YA SORUNLARINIZI ÇÖZÜN YA DA PROJEYİ BİZE BIRAKIN" ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Girne Antik Limanı'nda "hükümet içi çekişmeler, kaynak artışı ile ilgili kafalardaki soru işaretleri yüzünden projenin öngörülenden 2-3 hafta fazla gecikeceğini" açıklamıştı.

Hükümeti projenin tamamlanması için gereğini yapmaya davet eden Murat Şenkul, sorun aşılamayacaksa Girne Belediyesi olarak "Girne Antik Liman Altyapı Çevre, Restorasyon Düzenlemesi ve Geliştirme Projesi"ni bu noktadan alıp 2 ay içinde sonlandırmaya hazır olduklarını da belirtmişti.

RESTORASYON PROJESİ HAKKINDA

Başbakan Yardımcılığı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, 4 Ocak tarihinde, Girne Antik Limanı'nın restorasyonunun yapılmaya başlandığını açıklamıştı.

"Girne Antik Liman Altyapı Çevre, Restorasyon Düzenlemesi ve Geliştirme Projesi" 8 Kasım 2022 tarihinde 19 milyon 980 bin TL bedelle Tosunoğlu İnşaat LTD. ŞTİ.'ye ihale edilmişti.

Projenin teslim tarihi ise 30 Mayıs olarak belirtilmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam